• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
Muş Üniversitesinde 3 yeni proje
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Alparslan Üniversitesi bu projeler çerçevesinde imar projeleri tamamlanan projelerin önümüzdeki bahar döneminde temel atılması planlanıyor.

Yapılacak projelerden biri olan İslami İlimler Fakültesi Muş merkezde, mevcut Sosyal Bilimler MYO yerleşkesinde tarihi mimari motiflerle yapılacağı açıklandı.

Muş Alparslan Üniversitesinden yapılan açıklamada, "Kalkınma Bakanlığı tarafından yapımına izin verilen proje, toplam 14 bin metrekare kapalı alan üzerinde yükselecek. Binanın bodrum katında 60 araçlık kapalı otopark, son katında ise lokanta, kafe ve 400 kişilik konferans salonu yer alacak. Bay ve bayan öğrencilerle akademik ve idari birimleri için üç ayrı bölüm halinde tasarlanan ve her birimde ayrı abdesthane ve mescitleri bulunan bina ile İlimiz ve Üniversitemiz, tüm bölgede örnek olarak gösterilecek bir binaya kavuşacak." denildi.

Yapılacak olan Hangar projesi ise üniversitede araç sayısının giderek artması, şehir merkezinde üniversiteye ait araçların park edilecek kapalı bir alanının olmaması ve sert geçen kış şartlarının araçlarda ciddi problemlere yol açması, üniversitede bu ihtiyacı gün yüzüne çıkardığı belirtilen açıklamada, "Bu çerçevede projesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli tarafından çizilen ve 2 bin 250 metrekare kapalı alana sahip 100 araç alabilecek genişlikte hazırlanan hangar projesi sayesinde hem basit arıza sorunlarının üniversitenin imkânları ile çözülmesi hem de araçların bakım ve onarımında dışa bağımlılığın en aza indirgenmesi hedefleniyor. Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan ve ihale izni verilen hangar projesinde, üniversitemize ait araçlar için bir adet bakım onarım atölyesi ve akademik-idari personelin araçlarının yıkanmasına olanak sağlayacak bölümler de yer alıyor." ifadelerine yer verildi.

Sayıları artan akademik ve idari personelin ve ailelerinin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla kampüste yapılması planlanan 52 adet lojman projesi için Kalkınma Bakanlığı tarafından onay verildiği açıklanan açıklamanın devamında Kamu Konutları ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"İçerisinde çocuk oyun sahalarının, oturma alanlarının ve bir adet basketbol sahasının da yer aldığı lojman projesinin de 2017 yılında başlaması ve iki yıl içerisinde tamamlanması ön görülüyor." (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir