• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Batı ve Orta Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu ile Elazığ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Erzurum, Ağrı, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların Siirt, Bitlis, Şırnak çevrelerinde çok kuvvetli, Muş, Van, Hakkâri, Ağrı, Batman çevreleri, Mardin ile Diyarbakır'ın doğu kesimleri, Trabzon ve Rize geneli, Artvin'in kıyı, Zonguldak, Bartın, Düzce ve Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı, Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının ise Türkiye genelinde 2 ile 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik ile İstanbul'un kuzey ve doğu kesimlerinin yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, zamanla Kuzey Ege'nin iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Osmaniye, Hatay kıyıları ile Kahramanmaraş ve çevresinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Çankırı çevrelerinin öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri ile Elazığ çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde çok kuvvetli, Muş, Van, Hakkâri, Batman, Ağrı çevrelerinde ise kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Siirt ve Batman çevrelerinde çok kuvvetli, Diyarbakır ve Mardin'in doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren doğu kıyıları sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28°C

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu 11°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunda kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 18°C

Edirne: Parçalı bulutlu 17°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri yağmur ve yer yer sağanak yağışlı 17°C

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 18°C

Sakarya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yer yer sağanak yağışlı 15°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor. 11°C (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir