• DOLAR 34.278
  • EURO 37.652
  • ALTIN 2912.485
  • ...
Suriye Yine Kan Gölü: 6 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dünden itibaren bölgede adeta bir savaş yaşandığını ifade eden görgü tanıkları, daha önce de Suriye ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmalar çıktığını ancak dün başlayan ve bugün sabah saatlerine kadar süren çatışmalar kadar şiddetli olmadığını belirtti.
 
Muhalifler tarafından sosyal paylaşım ağları üzerinden yayımlanan bilgiler de çatışmaları doğruluyor.
Bugün sabah saatlerinde bölgeye askeri birliklerin sevk edildiği de gelen bilgiler arasında.
 
Bazı görgü tanıkları ise Şam`ın Ayn Terma bölgesinin kontrolünün Suriye Özgür Ordusu`na bağlı askerlerin eline geçtiğini ve askerlerin bölgede devriye gezdiklerini ifade ediyor.
 
Suriyeli muhalif aktivistler, Suriye`nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen operasyonlar ve yaşanan şiddetli çatışmalarda 4`ü Humus kentinde olmak üzere toplam 6 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.
 
Dera kentinde 11 yaralının olduğunu ifade eden muhalifler, Hama`nın Bab Kıbli bölgesinde üç gün önce başlayan askeri operasyonların şiddetli bir şekilde devam ettiğini ve yönetim karşıtı protesto gösterilerinin birçok bölgede belli aralıklarla sürdüğünü belirtiyor.
 
Öte yandan Suriye`nin başkenti Şam`ın Yedi Deniz Meydanı başta olmak üzere, Halep, Deyr Ez Zor, Haseke, Tartus ve Lazkiye kentlerinde Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad`a destek gösterileri düzenleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir