• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Van`ın Elektrik Sorunu Bitiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu ve Van Ticaret Borsası Başkanı Feridun Irak, TEİAŞ 17. Grup Müdürlüğü tarafından Organize Sanayi Bölgesi`nde (OSB) kurulan 12 Milyon 165 bin Euro`ya mal olan trafo merkezinde incelemelerde bulundu.

TEİAŞ 17. Grup Müdürü Kazım Çınar tarafından karşılanan VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu, VATBO Başkanı Feridun Irak ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hadi Mirahmetoğlu, trafo kumanda binasında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Van`daki enerji sorununa son vermesi beklenen trafo merkezinden Organize Sanayi Bölgesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zeve Yerleşkesi, Erciş istikametindeki köyler ve şehir merkezinin bir bölümü beslenecek.

Nadiroğlu, "Yıllardır dile getirilen ve sürekli sorun olarak karşımızda duran enerji sorununun kurulan bu tesisle giderileceğini belirterek, `Van`ın kalkınmasında en büyük sorunlardan biri her zaman enerji yetersizliği olmuştur. Sanayi tesislerindeki enerji kesintileri firmalarımızı zor durumda bırakmış bu nedenle birçok firma üretim aşamasında sorunlar yaşamaktaydı. TEİAŞ tarafından kurulan bu tesis ilin elektrik enerjisi sorununa son verecektir" dedi.

Bu santralin 20 yıllık enerji ihtiyacını karşılamak üzere planlandığını ifade eden Nadiroğlu, "Bu tesisten özellikle OSB`deki firmalarımızın faydalanacak olması önemli bir durumdur. İlimizin enerji sorununun giderilmesi için tesisin Van`da kurulmasında emeği geçen Enerji Bakanımız ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Yeni tesisin son günlerde Van merkezde, büyük bir sorun haline gelen elektrik kesintilerini ne derece etkileyeceği ise merak ediliyor.  

Murat Dalgın - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32303.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32302.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir