• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
Köylerde kış hazırlığı devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Havaların soğumaya başlamasıyla Muş'un köylerinde de kış hazırlıkları için hummalı bir çalışma başladı.

Köylüler kışlık samanları, küspe ve yemlerin üstünü yağmura karşı korumak için brandalarla kapatmaya başlarken, yağmur suyunun sızmasına karşı tedbir olarak ahırların ve toprak evlerinin de damını çamurla sıvayıp naylonla kapatıyor.

Muş merkeze bağlı Konukbekler köyünde ikamet eden Maşallah Alataş isimli vatandaş, ahırının damına naylon serdiğini ve çamurla sıvadığını söyleyerek, "Yağmur suyu içeri damlamasın diye şu anda naylon seriyoruz. Naylon sermeden öncede çamurla sıvadık. Yağmur ve kar yağışına karşı koruyucu oluyor. Artık evlere çatı yapılıyorsa da ahırların çoğu hâlâ çatısız ve damına naylon seriliyor." dedi.

Nurettin Tarhan isimli köylü ise yaptıkları hazırlıklarla ilgili şunları söyledi: "Aldığımız saman ve küspeyi yağışlardan korumak için üzerlerine naylon çektik. Serdiğimiz naylonların üzerine de içerisi toprak doldurulmuş poşet bırakıyoruz. Bu sayede rüzgâra karşı dayanıklı oluyor. Her yıl bu tedbirleri alıyoruz. Başka alternatifimiz olmadığı için biz de bu şekilde çözüm buluyoruz." Şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir