• DOLAR 32.588
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2464.412
  • ...
Sabah namazı buluşmalarına gençlerden yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şirvan İlçe Müftüsü Hulusi Diner ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla Ensar Camisi'nde gerçekleştirilen sabah buluşması Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Müezzin İsa Utlu'nun okuduğu Yasin-i Şerif'in ardından namaz kılındı.

Cami İmam-Hatibi Ramazan Toprak tarafından Türkçe, Arapça ve Kürtçe seslendirilen ilahilerin ardından program Sakal-ı Şerif ziyareti ve verilen kahvaltı ile sona erdi.

Cami İmam Hatibi Ramazan Toprak, sabah namazı buluşmaları son günlerde özelikle gençlerin yoğun katılımı olduğuna ifade ederek, "Bugün yine sabah namazı buluşmalarında gençlerimizle ve büyüklerimizle beraber olduk. Hamdolsun manevi bir ziyafetti, kalplerimiz Allah`ın zikriyle coştu. Umut ediyoruz ki Allah, içimizdeki her türlü kirli duyguyu ve rızasına uygun olmayan her türlü hareketi içimizden çekip çıkarsın ve kalplerimizi birbirine bağlasın. Kalpten kalbe köprülerin oluşması için Allah bu sabah namazı buluşmalarını vesile kılsın." dedi.

HÜDAPAR Gençlik Kolları Başkanı Yakup Toprak ise gençlerin sabah namazına yoğun ilgi gösterdiğini belirterek "Sabah namazlarına geliyoruz ve hep yaşlı amcaları görüyoruz. Umut ediyoruz ki gençleri görelim. Çünkü geleceğimiz gençlerdir. Selahattin Eyyubinin de meşhur bir sözü vardır, 'Cuma namazlarındaki kalabalık sabah namazlarında olmazsa Kudüs`ü fethedemeyiz.' İnşallah sabah namazlarındaki kalabalığı göreceğiz." diye konuştu.

Sabah namazının ardından cami içerisine kurulan sofrada hep birlikte kahvaltı yapan vatandaşlar, daha sonra sakalı şerifi ziyaret ettikten sonra program sona erdi. (İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir