• DOLAR 34.279
  • EURO 37.409
  • ALTIN 2919.588
  • ...
Elektrik Kesintisi Van Esnafını Bezdirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`da son günlerde meydana gelen elektrik kesintileri, Van esnafını zor durumda bıraktı. Yaşanan kesintilere tepki gösteren Kupik İş Merkezi görevlisi olan Selim Kaya, depremden sonra bir türlü düzelmeyen elektriğin son iki haftadır tam çığırından çıktığını belirterek, "Özellikle son günlerde sık kesilen elektrikler hem bizi hem de esnafı perişan etti. Esnafın sistemi tamamen elektrikle çalışıyor. TEDAŞ 186`yı aradığımızda bize verilen cevaplar çok ilginçtir. "Ekip gönderdik geliyorlar, 15, 20 dakika içinde elektrikleriniz verilecekler" diyorlar "ancak önceki gün kesilen elektrik bu gün 1, 2 saatliğine geldi. Ancak o da düşük olduğu için kimsenin işine yaramadı. Ayrıca TEDAŞ sebep olarak fazla yüklenildiğini söylüyor, ancak milletin yarısı dışarıda bir de "sadece bizim bölgeye mi yetmiyor bu elektrik? "diyerek tepki gösterdi.
 
Tahir Metin adlı esnaf ise depremden sonra bir türlü düzelmeyen elektriğin, son günlerde çok kötü olduğunu söyleyerek, "Ben marketçiyim bütün sistemlerimiz elektrikle çalışıyor. Darabalarımızı kapatamadığımız için gece sabahlara kadar bu soğukta burada kalıyoruz". dedi.
 
Ramazan Pak, "Son günlerde devam eden elektrik kesintilerinden dolayı darabamı açamadığım için dükkânım kapalı kaldı. Çünkü darabalarımız elektriklidir. TEDAŞ yetkililerini aradığımızda elektriklerin hemen bırakılacağı söylüyorlar, ancak birkaç gün sonra geliyor." diyerek çaresizliğini dile getirdi.
 
İsmail Metin isimli esnaf ise bu tür sıkıntıların sıklıkla yaşandığını belirterek, "Son günlerde ise bu çekilmez bir hal aldı artık. Mağduriyet derecesine geldi. Şu an biz esnaf olarak perişan haldeyiz kime nasıl gideceğimizi bilemiyoruz." dedi.
İsmini vermek istemeyen manav ise, işlerinin çok kötü olduğunu sebzelerinin soğuktan çürüdüğünü ve bunun sorumlusunun TEDAŞ olduğunu söyledi. Faturalarının gününde yatırdığını belirten esnaf, TEDAŞ yetkilileri telefonla vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde yönlendirmelidir." ifadelerini kullandı.
 
Fırın sahibi Osman Bilici de elektriğin olmaması nedeniyle işlerinin durduğunu ve olayı mahkemeye taşıyacağını belirterek "İşlerimiz aksıyor ve ekmek çıkaramadığımız için halka karşı mağdur oluyoruz. Bu olayı mahkemeye taşıyacağız." şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi.
 
Murat Dalgın-İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32263.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32262.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32265.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir