• DOLAR 34.267
  • EURO 37.377
  • ALTIN 2913.337
  • ...
Şanlıurfa Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- 26 Ocak Perşembe Şanlıurfa basınında yer alan bazı haber özetleri şöyle:

Şanlıurfa SEMBOL gazetesi: Aklım Diyor Git, Vicdanım Diyor Gitme
İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığından İl Milli Eğitim Müdürü Hanefi Şahin`in yerine Şanlıurfa`ya atanan Mukadder Gürsoy, mazeretinden dolayı ilimize gelmek istemiyor.

Şanlıurfa`da Cemevi Seferberliği
Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi, Sırrın Mahallesi`nde yapımı devam eden Alevilerin ibadethanesi, inanç ve kültür merkezi olan Cemevi inşaatının biran önce bitirilmesi için İl Özel İdaresi bütçesinden pay ayrılmasını talep etti. Bu talebe, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz ve AK Parti ile Demokrat Parti sıcak baktı.

İpekyol gazetesi: BDP Sırılsıklam Meydan Okudu
Partilerine yönelik baskıları protesto etmek amacıyla `Ben Buradayım` anlamına gelen `Ez li vir im` mitingleri düzenleyen BDP, Şanlıurfa`da miting düzenlediği aşırı bir yağış yaşandı. Mitinge katılan BDP lideri Demirtaş, "Kürdistan diye bir gerçek var. Kimse bunu savcısıyla, polisiyle, copuyla, gazıyla veya hukuk dışı katliamlarla değiştiremez." dedi.

Encü Ailesi Kaçakçılıkta, Devlet de İflah Etmemekte Israrlı
34 kaçakçının hayatını kaybettiği `roboski (Ortasu)` katliamında 8 yakınını kaybeden Bayram ve Zeki Encü, Urfa`da 80 bin paket kaçak sigara ile yakalandı. İki amcaoğlu 17 gün önce yine Urfa`da yakalanmıştı.

Bunun Adı Rezalet
Türkiye`nin en uzun pistine sahip olan ve geleceği için en önemli yatırımlardan biri olarak gösterilen GAP Havaalanı`nda skandal yaşandı. Elektriklerin kesildiği havaalanında devreye giren jeneratörlerde arızalanınca apron ve idare binaları karanlığa büründü.
 
Şanlıurfa gazetesi: Selahattin Demirtaş Şanlıurfa`da
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş `Ben Buradayım` mitinginde yaptığı konuşmada, partilerine yönelik düzenlenen operasyonların kendilerini yıldıramayacağını belirtti.
 
Çakır Başkan Yardımcısı Oldu
Op. Dr. Ahmet İdris Çakır, Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan yardımcılığı görevine atandı.
 
Mehmet Demir-İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir