• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Karadeniz (Giresun hariç), Doğu Anadolu (Şırnak hariç) ve İstanbul’un doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının güney ve iç kesimlerde 4 ile 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile Batı Karadeniz'in batı kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı çok bulutlu, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale’nin doğu, Balıkesir ve Bursa'nın kuzey ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğusu ile Isparta çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneyi ile Sivas çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, Bartın'ın doğusu, Kastamonu kıyıları ile Sinop çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, batı kıyılarında kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in (Giresun hariç) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak kuzeydoğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28°C

Ankara: Parçalı ve zamanla çok bulutlu 14°C

Bursa: Parçalı çok bulutlu, kuzey kesimleri aralıklı sağanak yağışlı 17°C

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu 27°C

Edirne: Parçalı ve çok bulutlu 17°C

İstanbul: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17°C

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 20°C

Konya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu 14°C (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir