Kayseri'de 3.Kitap Fuarı açıldı
Kayseri Dünya Ticaret Merkezinde açılan kitap fuarına, İstanbul, Ankara, İzmir ve Anadolu'nun bir çok yerinden yüzlerce yayınevi katıldı.
Kayseri’de 3. kez Kitap Fuarı açıldı. Dünya Ticaret Merkezinde açılan fuara, İstanbul, Ankara, İzmir ve Anadolu'nun değişik bölgelerinden yüzlerce yayın evi ve kitapevi katıldı.
Kitapseverler ayrıca fuarda yazarlar ile sohbet etme ve konferanslara katılma imkânı da bulacak.
Eylül Fuar Organizasyonu’n hazırladığı Kayseri 3. Kitap Fuarı, her gün onlarca yazarın imza gününe ve söyleşilerine ev sahipliği yapacak. Bir çok tanınmış yazarın da katıldığı fuar, 14-23 Ekim tarihleri arasında, açık kalacak.
Akçağ, Timaş, Dergah, Ötüken, İz, İş Bankası, Yapı Kredi gibi yayınevlerinin yazarlarının yanı sıra, Emine Şenlikoğlu ve Bulent Akyürek gibi tanımış yazarların da imza günlerinin olacağı fuarda daha çok siyer, roman, hikaye, mizah ve çocuk kitaplarından yeni çıkan eserler yer almakta.
Yayınevleri arasında, Kayseri'ye yeni bir hava katması beklenen fuar, 10 gün boyunca sabah saat 10.00’da açılıp, 20.30’da kapanacak.
İLKHA’ya konuşan, fuara katılan yazarlardan Bülent Akyürek, yazar olarak fuara daha çok katılım beklediğini belirterek kitapları hakkında kısa bir değerlendirmede bulundu;
Akyürek, “Kitaplar imzalanacak, konferanslar verilecek, gelen okurla sohbet etme fırsatı olacak. Kitaplarım biraz daha batı eleştirisi, modernite, İslam coğrafyası üzerine batı eleştirisi, teknoloji eleştirisi cümleleriyle kitaplarımın konusu özetlenebilir. Biraz ters, gıcık kitaplar denebilir. Dinamik ve gençlerin ilgisini çeken bir dil kapak ve isimleri komik gibi görünse de aslında çok ağır kitaplar. Ama kapağa aldanılırsa anlaşılmaz, içi çok ağır. Moderniteyi anlatan kitaplar. ”İçinizdeki öküze oha deyin” kitabı 9 yıl önce yazılmış kişisel gelişimin zararlarını anlatan dünyada ilk kitap. Biraz daha tasavvufi düşünürsek oradaki öküzün nefis olduğunu görürüz.” Dedi.
“Kişisel gelişim adı altında İslam’a ve tüm dünyaya zarar veriyorlar”
Akyürek “ Kişisel gelişim adı altında çok yabani, kapitalist, cani, acımasız bir kuşağın geleceğini, tamamen başarı ve para odaklı bir kuşağın geleceğini, bunun topluma İslam’a ve bütün dünyaya zarar verebileceğini söylediğimde, kimse böyle düşünmüyordu. “Felsefeden çıkış” kitabında batının materyalist felsefesi bizim topraklarımıza çok uygun değildir. Öncelikle iman yüklemeye çalıştığımız insanlara yeni bilgi yüklemeye, ya da bunun gibi bilgiler vermeye çalışıldığında farklı bilgiler yükleniyor. Okullarda üniversitelerde mesela ‘şüphecilik’ her şeyden şüphe gibi şeyler empoze edilmeye çalışılıyor. Materyalist felsefeyle ilgili çok ağır bir eleştiri kitabım “felsefeden acil çıkış.” Karşı çıktığımız batı felsefesini boş görüyorsak boş gördüğümüz bir şeye ciddi eleştiri yapmak ona kıymet verir. Boş gördüğüm bir şeye boş sayfalarımla cevap verdim. Kitapların satılmadığı okunmadığı denen Türkiye’de bu kitabın 9 baskı yaptığını söylesem ne dersiniz? Bu boş iş mi, hayır. Bahsettiğim kitap 30 yıllık bir yazarın zirvesi. Binlerce kitap okumasaydım bu çıkışı yapamazdım.” İfadelerini kullandı. (Mehmet Bozdaş – Gökhan Erek-İLKHA)