• DOLAR 32.576
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2459.945
  • ...
Yasin Börü ve arkadaşları Edirne'de anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Marifet Eğitim Derneği Edirne Temsilciliğinde, 6-8 Ekim Şehitlerini Anma Etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte Şehit Yasin Börü ve dava arkadaşlarının şehadeti ve sonrasındaki gelişmeler ele alındı. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği programda 6-8 Ekim’le ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

“Allah'ın da bir planı vardı”

Etkinlikte konuşan dernek temsilcisi Mazlum Gül, “6-8 Ekim, Siyonist Kürtlerin Müslüman Kürtlere karşı bir imha projesiydi. PKK'nın planı büyüktü lakin Allah'ın da bir planı vardı." ifadelerini kullandı.

Gül konuşmasına şöyle devam etti:

“6-8 Ekim bölgenin Müslümanlarının anlaşılması açısından bir milat oldu. Adeta karanlık yıllara ışık tutan bir meşale oldu. 90’larda da aynı hain çetenin vahşi saldırılarına maruz kalan Mustazaf camia, o dönem de ne yaptıysa sesini duyuramadı. Bugün ise Yasin Börü'nün kanının bereketiyle Müslümanların mahsumiyeti ve mazlumiyeti anlaşılmıştır.” dedi. 
 

“Çağın Yezid’lerine boyun eğmediler”

Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının Hz. Hüseyin gibi olduklarını belirten Gül, “Onlar Hz. Hüseyin gibi, ‘Eğer Allah’ın dini hakim olacaksa, ey kılıçlar alın benim canımı’ diyerek yeryüzünde zulmün yerine adalet ve huzurun hakim olması için canlarını feda etmekten çekinmediler. Sadece kurban eti dağıtmadılar. Aynı zamanda bedenlerini de bu kutsal yolda feda ettiler. Hüseyin gibi çağın Yezid’lerine boyun eğmediler. 6-8 Ekim Emperyalist ABD'nin emri,  PKK'nin taşeronluğu ve FETÖ'cü polislerin 3 maymunu oynamasıyla  neticelenen bir katliamdı. Zira 6-8 Ekim’de görev yapan emniyet yetkilileri şu an FETÖ'den yakalanmış, ya ceza evinde ya da kaçak durumdalar.” şeklinde konuştu.

Etkinlikte Sinevizyon gösterimi yapıldıktan sonra dağıtılan Aşure ikramının ardından program sona erdi. (Mehmet Tahir Özsoy-İLKHA) 
 









Bu haberler de ilginizi çekebilir