• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
İttihad`ul Ulema, Bitlis`teki Nakşibendi şeyhlerini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) ) Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, Genel Sekreter Molla Beşir Şimşek ve beraberindeki heyet, Bitlis`teki Nakşibendi şeyhlerini ve kanaat önderlerin ziyaret etti.

İttihad'ul Ulema heyeti ziyaret kapsamında, Mutki ilçesine bağlı Koyunlu köyünde bulunan Oxin Medrese Müderrisi Şeyh Fetullah-i Varkansi`nin torunu Şeyh Fetullah Ayte`yle bir araya geldi.

İslam ümmetinin içinde bulunduğu duruma dikkat çekilen görüşmede,  âlimlere büyük vazifelerin düştüğü dile getirildi. Medreselerin önemine vurgu yapılarak, birlik ve kardeşlik mesajları verildi.

Buradan ayrılan heyet, Norşin ilçesinde bulunan kanaat önderlerinden Nakşibendi Şeyhi Muhammed Ziyaeddin'in torunu Şeyh Abdülkerim Çevik`i medresesinde ziyaret etti. Sami bir ortamda geçen ziyarette İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çekilerek, çözüm önerileri üzerine istişareler edildi. Ümmet birliğinin ancak âlimlerin birliğiyle ortaya konulabileceği belirtildi.

Heyet ayrıca, bölgenin tanınmış kanaat önderlerinden Nakşibendi Şeyhi olan aynı zamanda Şeyh Ma`sum Medrese Müderrisi Şeyh Nureddin Mutlu`yu dergâhında ziyaret etti. 

İttihad'ul Ulema Başkanı Kılıçaslan, Türkiye genelinde 70`in üzerinde medrese ve binlerce kız ve erkek talebelerinin olduğunu dile getirerek, medreselerin toplumun ihyasındaki önemine dikkat çekti.

Toplumun ihyası, ümmetin içinde bulunduğu buhran ve tefrikadan kurtulması âlimlerin birliğiyle olabileceğini dile getiren Kılıçaslan, vahdet çağrısında bulundu. 22-23 Kasım tarihinde Diyarbakır'da yapılacak olan alimler toplantısına kendilerini, davet eden Kılıçaslan, toplantıya Suriye, Irak ve Türkiye başta olmak üzere farklı bölgelerden 400`ü aşkın alim ve kanaat önderinin katılacağını söyledi.

Kılıçaslan, bu toplantıda İslam coğrafyasının yaşadığı sıkıntıların ele alınıp, çözüm önerileri üzerine istişareler yapılacağını belirtti.

Kendilerine yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren kanaat önderleri, ümmetin içinde bulunduğu tefrikadan kurtulması, İslam coğrafyasında akan kanın durması adına alimlerin, şeyhlerin ve kanaat önderlerin üzerine düşen görevi yerine getirmeleri gerektiğini vurguladılar.

Buradan ayrılan heyet, Geylani Medrese Müderrisi Şeyh Gıyaseddin Geylani`yi dergâhında ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.(Şükrü Tontaş- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir