• DOLAR 32.536
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2454.544
  • ...
Hüda Par`dan Sivas mağduru aileye ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Merkezi

Yapılan görüşmede Buket Hanım, eşi Bülent Düğenci`nin mağduriyeti hakkında bilgi verdi.

24 yıldır haksız yere eşinin tutuklandığını belirten Buket hanım, olay gününde eşinin başka bir şehirde olduğunu ve yapılan haksız suçlamaların her birinin gerçek dışı olduğuna dair ellerinde resmi belgelerin bulunduğunu belirtti.  Buket hanım, eşinin mesnetsiz bir suçlama ile idama mahkum edildiğini ifade etti.

24 yıldır 3 çocuğunu yalnız başına kendi kıt imkanlarıyla yetiştiren buket hanım maddi manevi bir çok sıkıntıya maruz kaldığını buna rağmen Allah`a dayandıklarını ondan başka kimseye el açmadıklarına vurgu yapan buket hanım, kendilerine yaşatılan bunca haksızlığın son bulması için eşi hakkında adalet istediğini belirtti.

Eşinin suçsuzluğu hakkında birçok girişimde bulunduğunu, Sivil Toplum Kuruluşlarına, bakanlıklara başvurduğunu, hatta dönemin başbakanı Ahmed Davutoğlu`na dahi ulaştığını ve eşinin durumunu ve haksız yargılamaları  ifade ederken Başbakanın şu anda yargıya müdahale edemediklerini söylediğini, ifade etti.

Hüda Par İstanbul il başkanı sayın Erdal Elibüyük Düğenci ailesinin Yaşadıkları sıkıntılardan dolayı öncelikle geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Sivas Davası mağdurlarının Yaşadıkları hukuksuzluklara dikkat çekti bu davaların hepsi siyasi davalar ve hukuksuzlukla dolu.

Bu davanın neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor ancak Zamanın siyasi iktidarları ve Oluşturulan algı ile adeta koca bir şehire Sivas'a bedel ödettirildi. Çok masum olaylarla ilgisi alakası olmayan insanlar yıllardır cezaevinde ve yuvaları yıkıldı.

Elibüyük, Hüda Par olarak bu davaların şimdiye kadar takipçileri olduklarını bundan sonrada olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Son Günler'de özellikle FETÖ ve 28 Şubat mağdurlarının mağdurlarının Yaşadıkları hukuksuzluklara dikkat çekmeye çalıştıklarını ve kamuoyu oluşturup Hükümet'in ve toplumun Gündemine getirmeye çalıştıklarını ifade etti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir