• DOLAR 32.588
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2459.205
  • ...
HÜDA PAR gençlik kollarından 6-8 Ekim şehitlerin kabrine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Gençlik Kolları, 6-8 Ekim tarihinde katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının kabirlerini ziyaret ederek, dua ettiler.

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı İlyas Kaya burada yaptığı açıklamada, 6-8 Ekim 2014’te Yasin ve arkadaşlarının muhtaç ailelere kurban eti dağıtırken vahşice saldırılara maruz kaldıklarını hatırlattı.

Kaya, “Yasin Börü ve arkadaşları saldırıya maruz kaldıktan sonra bir binaya çıktılar. Onları binadan aşağı atıp üzerlerinde araba ile geçip molotof ile yaktılar. Yasin’i yaktıklarından dolayı bedeni caddeye yapışmış ve arkadaşları zor bir şekilde kaldırmıştılar. Bizler Hür Gençlik olarak 20 İlde çalışmalar yaptık. Yarın Tarihi Ulu Camii’nde ikindi namazında sonra bir etkinlik olacak.” dedi.

Mahkeme sürecine de değinen Kaya, “Yaklaşık 8 duruşma bitti bir sonuç alamadık. Şehit Yasin ümmetin meseledir. Şu ana kadar davada olay yerinde olan MOBESE kamere kayıtları bile yok.  Burada PKK ve FETÖ ile işbirliği ortadır. Mahkeme sürecinde azmettiriciler HDP ve yetkilileri yargılanmadıkça biz mahkemeden adalet bekleyemeyiz.” (Emrah Deniz, M. Sıddık Bilge-İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir