• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Bölge üzerinde oynanan oyunlar 6-8 Ekim ile gün yüzüne çıkmıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Mardin İl Gençlik Kolları, 6-8 Ekim 2014’te PKK/HDP’liler tarafından Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesine ilişkin bir basın açıklaması yapıldı. HÜDA PAR İl Binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını Gençlik Kolları Teşkilatı’ndan Mehmet Ata Demirel yaptı.

Demirel, “6-8 Ekim olayları bölge gerçekleri açısından bir dönüm noktasıdır. Kanıyla destan yazan Şehit Yasin ve arkadaşları şer güçlerin hesaplarını alt üst etmiş, bölgedeki sessizliği bozmuş ve olaylarla birlikte yıllardır Kürdistan coğrafyasında Müslüman halkın yaşadığı acıları, sıkıntıları Batı’daki Müslümanların da görmesini sağlamıştır. Bölge üzerinde oynanan oyunlar 6-8 Ekim olayları ile gün yüzüne çıkmıştır.” diye konuştu.

“Halk PKK ve HDP’nin gerçek yüzünü görmelidir.” diyen Demirel, “Halk için savaştıklarını ve mücadele ettiklerini iddia eden bu kan emici halk düşmanları, her fırsatta emperyalist Batı’dan emir ve talimat alarak Kürt halkına saldırmayı ve her türlü zulmü her zaman kendileri için vazgeçilmez bir görev bilmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

Demirel, yaptığı açıklamada, “Allah yolunda ölmek isteyenler, ebette ki dünyalıklar için yaşamak isteyenlere galip gelecektir! Zira Müslümanlar; kâfir, mürtet ve zalimlerin şarabı, malı mülkü, dünya ve dünyalıkları sevdiğinden daha fazla Allah için mücadele ederler. Hiç şüphesiz dünyalıklar için yaşamak isteyenlere galip geleceklerdir.  Zira Şehadet; İzzetin, kurtuluşun ve mümince bir hayat yaşamışların şeref tacıdır. Rabbimiz, kalplerimize kendi korkusundan daha şedid bir korku ve kendi sevgisinden daha üstün bir sevgi yerleştirmesin. Bize basiret ve feraset bahşedip, rızasına uygun bir hayat ve sonu Şehadet olan bir ölüm nasip eylesin.” dedi. (M. Salih Keskin-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir