• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
KCK ve Balyoz Davaları Görülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Diyarbakır`da 104`ü tutuklu 152 sanığın yargılandığı, PKK terör örgütünün üst yapılanması olarak bilinen KCK ana davası 36. duruşması başladı.
 
Sabah erken saatlerde Diyarbakır E ve D Tipi Cezaevi`nde tutuklu bulunan sanıklar, zırhlı polis araçları eskortluğu eşliğinde 10 ayrı cezaevi rink aracıyla Diyarbakır Adliye Sarayı`na getirildi. Çevik Kuvvet polisleri tarafından adliye sarayı etrafında geniş güvenlik önlemleri alınırken, duruşmaya katılmak için içeri girenler ise detaylı bir şekilde arandı. Zırhlı araç korumalarıyla adliye sarayına getirilen KCK tutuklu sanıkları için 36. duruşma Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi`nde başladı.
 
BALYOZ PLANI DAVASI
Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Abdullah Can Erenoğlu`nun da aralarında bulunduğu 249`u tutuklu 365 sanıklı davanın 64. duruşması başladı.
 
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi`nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, Halil İbrahim Fırtına, Özden Örnek ve MHP`den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan`ın da aralarında bulunduğu tutuklu 182 sanık katıldı.
 
Duruşmada, yurt dışında görevli olmaları nedeniyle izinli olarak katılan 6 tutuksuz sanığın kimlik tespiti yapıldı.
Tuğgeneral Suat Dönmez Belçika NATO Karargahında görevli olduğunu, Deniz Kurmay Albay Mehmet Cem Kızıl Brüksel NATO Karargahında Standardizasyon Ajansında Deniz Şube Müdürlüğü görevinde bulunduğunu söyledi. Deniz Kurmay Albay Enver Aksoy da Atina Silahlı Kuvvetler Ataşesi, Deniz Kurmay Albay Levent Ergün KKTC`de 49. Piyade Alay Komutanı, Deniz Kurmay Albay Mehmet Cenk Dalkanat ise Almanya`da görevli olduğunu ifade ederken, Yarbay Yavuz Kılıç da Roma`da eğitim amaçlı bulunduğunu anlattı.
 
Duruşmada Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, yurt dışından gelmeleri nedeniyle görevleri aksamaması için savunma önceliğinin bu 6 sanığa verildiğini kaydetti.
 
İhlassondakika
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir