• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Fırat Üniversitesi`ne FETÖ operasyonu: 18 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında Elazığ Fırat Üniversitesi'ne sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarda 18 şüphelinin gözaltına alındığı, 6 kişinin de yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Konuyla ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Fırat Üniversitesi Personel Daire Başkanlığınca FETÖ/PDY Terör Örgütü Üyeliği şüphesiyle görevden uzaklaştırıldıkları bildirilen aralarında profesör, doçent, yardımcı doçent, öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi ve uzman olan 24 şahsa yönelik Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından 22 Eylül 2016 günü ilimiz merkezli yapılan operasyon neticesinde 18 şahıs ikamet ve araçlarında arama yapılmak suretiyle gözaltına alınmış, 6 şahsın ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir." denildi.

Açıklamanın devamında, gözaltına alınan şüphelilerin ikamet ve araclarında yapılan aramalarında çok sayıda cep telefonu, sim kartı, dizüstü bilgisayar, flaş bellek, CD/DVD vb. dijital materyaller ile dokümanlar ele geçirilerek incelenmeye alındığı kaydedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir