• DOLAR 32.556
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2445.715
  • ...
Mersin`de Şeyh Haznevi Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cuma namazını kılmak için Hal Mahallesi´ndeki Haremeyn Şehîdi Camii`ne yaklaşık otuz alim ile birlikte gelen Haznevi, altı bini aşkın seveni tarafından coşkuyla karşılandı.
 
"Sizler de beni özlediniz, biliyorum. İnanın ben de sizleri çok özledim. Hepiniz ile tek tek musafaha yapmak istiyorum" diyen Haznevi, namazın ardından sevenleri ile hasret giderdi. Haznevi`nin, elini öpene, aynı şekilde elini öperek karşılık vermesi dikkat çekti. Yatsı namazı için tekrar camiye gelen Haznevi, üç saat boyunca sevenlerinin sorunlarını dinledi.
 
Geçtiğimiz Pazar günü de Adana`daki Ahmed Haznevî Camii`nde sevenleri ile buluşan Şeyh Muhammed Muta, yarım saatlik bir konuşma yaptı.
 
Müslümanların refahı için dua ederek konuşmasına başlayan Haznevi, takva vurgusu yaptı. "Her an Allah`ın zikri üzere olmalı ve O`nun ayetlerini tefekkür etmeliyiz" dedi. Sevenlerinden, musibetlere karşı güçlü olmalarını istedi ve bunun ancak "takva bilinci" ile mümkün olabileceğini savundu.
 
 
Cuma gününden sonra Mersin`den ayrılan Haznevi`yi tekrar görebilme ümidiyle yurtdışından gelen sevenlerinin birkaç gün daha Türkiye`de kalacakları öğrenildi.
 
Haznevi, maddiyet kabul etmeme titizliği ile tanınıyor.
 
Habervaktim.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir