• DOLAR 34.225
  • EURO 37.841
  • ALTIN 2920.512
  • ...
FETÖ okulları '15 Temmuz Şehitleri Okulları' oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Olağanüstü hali kapsayan Kanun Hükmünde Kararnameyle FETÖ’yle bağlantılı oldukları gerekçesiyle Batman'da faaliyet gösteren Özel Batman İrfan Ana Sınıf, Özel Batman İrfan İlkokulu ve Özel Batman İrfan Ortaokulu kapatıldı. Kapatılan okulların isimleri 15 Temmuz Şehitleri Ana Okulu, 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu ve 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirilerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim-öğretime açıldı.

15 Temmuz Şehitleri Okulları açılışına Batman Valisi Ahmet Deniz, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanlığı Kurmay Albay Hüseyin Topuz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kurum müdürleri ve eğitimciler katıldı.

Açılış töreninden sonra okul girişine kurulan 15 Temmuz gecesi ve nöbet fotoğrafları sergilendi. Katılımcılar fotoğraf sergisini ilgiyle gezdi.

"Tarihi bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değildir"

Törenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Batman Valisi Ahmet Deniz, "15 Temmuz darbe girişimi, milletimizin kahramanca ve yürekli duruşu sayesinde bertaraf edildi. Bu çok önemli bir gündü ve belki dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir geceydi. Onun için çocuklarımızın hafızalarına bunu yerleştirmemiz lazım. 15 Temmuz'da Çanakkale ruhunun geri dönüşü vardı. 15 Temmuz'da yaşananların görsel olarak sergisi açıldı. Batman'daki vatandaşlarımızın duruşu Türkiye'nin değişik illerinde tanka, mermiye karşı duran ve ölümüne göğsünü siper eden insanlarımızın burada sergilenmiş olması çok önemlidir. Tarihi bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değildir. Bundan sonra gelecek nesiller 100-200 yıl sonra 15 Temmuz'u bu görsellerle görecekler. Büyüklerinin, atalarının ve dedelerinin nasıl bir duruş gösterdiğini görecekler. Rabbim böyle bir şeyi bir daha göstermesin ama hep ayakta olacağız. Hep diri, bir bütün olacağız ve her konuda da yürekli bir duruş sergileyeceğiz." dedi.  

Daha sonra Vali Deniz, 15 Temmuz Şehitleri Ana Okulu'nu gezerek, burada eğitim gören minik öğrencilerle sohbet edip, çeşitli hediyeler verdi.

"Hedefimiz okul öncesi eğitimde Batman'ı ilk 10'nuncu sıraya taşımaktır"

Batman ili olarak en büyük sorunlarının okul öncesi okullaşma oranın düşük olması olduğunu vurgulayan Vali Deniz, "Bu şehir daha güzel şeyleri hak ediyor. Bunun için 'Çocuğumu Seviyorum, Ana Sınıfa gönderiyorum' diye valilikçe bir kampanya başladık. Okul çağında olan her çocuğumuzu kayıt edeceğiz ve tüm masraflarını biz karşılıyoruz. Aileleri ikna için okul müdür ve öğretmenlerimizden özel ekipler kurduk.  Yeterince sınıfımız var.  Sınıfımız olmasına rağmen ailelerimiz çocuklarını göndermemiş. Biz bu yıl tüm çocukları almak istiyoruz. Okul öncesi eğitimde başarılı olursak daha sonra ortaokul, lise ve üniversitelerde başarılı olacağız. Eğitimde başarılı olmadan bu ülkenin geleceğini inşa etmek mümkün değildir. Onun için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Tüm STK'larımız, velilerimizi, öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz desteğine ihtiyacımız var. Hedefimiz en az Batman'ı ilk 10'nuncu sıraya almaktır. Bunu yapabilecek gücümüz de, imkânımız da var. İnşallah biz bunu başaracağız." şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA) 































Bu haberler de ilginizi çekebilir