• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Skandal Ermeni Yasası Bugün Oylanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Fransa`daki Türk dernekleri, sabah saatlerinden itibaren senato binası önünde toplanarak, yasa teklifinin reddedilmesini talep edecek.
 
Ermenilerin de, yine senato önünde bir gösteri yapması bekleniyor.
 
Senato genel kurulunda, oylamadan önce, teklifin ``incelemeye alınmamasını`` öngören değişiklik önergesi oylanacak.
Değişiklik önergesi kabul edilirse, teklif oylanmadan genel kurul gündeminden düşecek.
 
Önemli hukukçu senatörlerden oluşan Kanunlar Komisyonu`nun ``anayasaya aykırı olduğu`` gerekçesiyle Çarşamba günü kabul ettiği değişiklik önergesinin, yasa teklifine karşı çıkanların sayısını da artırması bekleniyor.
 
Senatoda az sayıda sandalyeye sahip, ``radikal sol``, ``yeşil grup ve ``yeni merkez gruba`` üye senatörler daha önce, yasa teklifine `hayır`` diyeceklerini açıklamıştı.
 
Senatoda çoğunluğa sahip Sosyalist Parti`ye üye senatörler ve iktidardaki Halk Hareketi Birliği`ne üye senatörler ise ikiye bölünmüş durumda.
 
İktidar partisi ve Sosyalist senatörlerin önemli bir kısmı, ``anayasaya aykırı`` olduğu gerekçesiyle yasa teklifine karşı.
Fransa`nın ünlü gazeteleri Le Monde, Le Figaro ve Liberation, başmakalelerinde, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını suç sayılmasını öngören yasa teklifi karşısında görüş bildirmişti.
 
Fransa`daki Ermeni diasporasına ait internet sitelerinde de, yasa teklifinin bu kez kabul edilme şansının çok kolay olmadığı yorumları yapılıyor.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir