• DOLAR 34.27
  • EURO 37.664
  • ALTIN 2918.549
  • ...
`Yeniden yargılanma en doğal hakları`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıllardan beri mağdur edilmiş, asılsız iddiaların yazıldığı tutanakları işkenceler altında imzalamak zorunda kalmış yusufilerin cezaevlerinde olmasına sebep olan hâkim, savcı ve polislerin çoğu FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında cezaevlerinde tutuklu bulunuyor.

İLKHA mikrofonlarına konuşan İstanbullular, FETÖ mağduriyetinin giderilmesi için yetkililere seslenerek yeniden yargılanma yolunun açılmasını istedi.

“Bize çocukluğumuzdan beri öğretilen şey ‘Adalet mülkün temelidir` sözüdür.” diyen Erdal Şimşek, “Adalet neyi gerektiriyorsa ona uymak zorundayız. Burada mağdur edilenler de haklarını aramalıdır. Adalet terazisi her zaman haklıdan yana olur inşallah. Eğer haklarını arayıp ve kendilerinin haklı olduğunu çıkartacaklarsa yeniden yargılama olmalıdır. Benim tek istediğim adalet yerini bulsun.” çağrısında bulundu.

Aileleri mağdur olanlar bu mağduriyetler giderilmelidir

FETÖ`nün hakim ve savcıları tarafından mahkum edilen suçsuz insanların olduğunu hatırlatan Muhammet Eren ise, yeniden yargılanma yoluyla bunların ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Celil Korkmaz adlı vatandaş “Ortalık karışmış durumda. Kurunun yanında yaşların da yandığı kesin. Bana sorarsanız ben adalete güvenemiyorum. Yeniden yargılanmaların olması kesinlikle gerekiyor ama bunu yapacak bir kurum göremiyorum varsa bile şuan ses çıkarmıyorlar.” şeklinde konuştu.

Giden yıllar tazminatla geri getirilemez

Yeniden yargılanmanın mağdur mahkumların en doğal hakkının olduğunu ifade eden Safiyet Kutlu ise şöyle konuştu: “15 Temmuz ve sonrasında yaşananlar bazı şeylerin daha fazla ortaya çıkmasını sağladı. Bu insanlar haksız yere cezaevlerinde yatıyorlarsa bunların tekrardan yargılanması gerekir. Bu mağdurların dosyalarının açılması suçlu iseler tabi ki devam etsin cezaları ama eğer suçsuzlar ise bir şekilde mağduriyetlerinin giderilmesi gerekir. Bu mağdurların giden yılları tazminatla geri getirilemez. Yeniden yargılanma en doğal hakları diye düşünüyorum.”

"Yaşadıklarının tarifi yok"

FETÖ`nün mağdur ettiği mahkum ve ailelerinin yaşadıklarının tarif edilemez olduğunu söyleyen Sinan Metin, “Yeniden yargılanma tamamen öz haklarıdır. Bu insanlar FETÖ savcısı, hâkimi veya polisi tarafından mağdur edilmiş olabilir. Karmaşık bir durum var ve bu karışıklığın giderilmesi için en güzel şey devlet bu insanları dışarı çıkarmalı ve kendilerini ifade edip suçsuzluklarını ispat etmelerine olanak tanınmalı.” şeklinde konuştu. (Muhsin Şenol, Ahmet Kurt- İstanbul)

 










 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir