• DOLAR 34.273
  • EURO 37.667
  • ALTIN 2911.192
  • ...
Küçük öğrenci: Anne ne olur gidelim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün çalan ilk ders ziliyle başlayan 2016-2017 eğitim-öğretim yılında  18 milyon 43 bin 15 öğrenci ve yaklaşık 900 bin öğretmen ders başı yaptı.

Şanlıurfa`nın Birecik ilçesinde okula yeni başlayan öğrenciler velileriyle beraber ilk derslere katıldı. İlk ders konusu ise 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi oldu.

Tüm yurtta olduğu gibi Fırat ilkokulunda birinci sınıfa başlayan öğrenciler, velileriyle birlikte aynı sıralarda ilk derse başladılar.

Birinci sınıf Öğretmeni Zeliha yılmaz, okula yeni başlayan öğrencilerine ve velilerine çikolata dağıtarak ilk derse başladı.

İlk dersin konusu ise 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimiydi. Darbeciler Ülkemize ve vatanımıza 15 Temmuz da kastettiler belirten Yılmaz, kendi silahlarımızla bize saldırarak bizleri ezmek istediler Seçilmiş Cumhurbaşkanımıza Başbakanımıza kastettiler. Bu durumda bizler ne yapmalıyız?   Vatanına milletine sadık  nesiller yetiştirmeliyiz.” dedi.

Öğrencilerine Darbeyi anlatan broşürler dağıtan Yılmaz, velilerden de çocuklarına bu olayı anlatmalarını istedi.

Okula yeni başlayan bir kız öğrencinin ise  “Anne lütfen dışarıya gidelim” diyerek annesine sarılıp ağlamaya başlaması sınıftaki diğer öğrencilerin ve öğretmeninin dikkatini  çekti.    

Öte yandan Velilerin öğrencilerden daha heyecanlı oldukları gözlendi. (Bahattin Coşkunkan İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir