• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
Suriye`de varılan ateşkesin detayları neden açıklanmıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner günlük basın toplantısında, Suriye'de Pazartesi akşamı başlayan ateşkese rağmen bazı şiddet olayları beklediklerini, tek tük şiddet olaylarına da rastladıklarını belirtti. Toner, "Ancak şu ana kadar bu düzenleme genel anlamda devam ediyor ve şiddet olayları geçen günlere ve haftalara kıyasla daha az" dedi.

Rusya ile temas halinde olduklarını ve değerlendirmeler yaptıklarını söyleyen Toner, şiddet olaylarına dâir gelen raporları Rusya ile ortak şekilde değerlendirdikleri bilgisini verdi.

Toner, 7 günlük ateşkesin sonunda şiddet azalırsa Rusya ile ABD'nin Ortak Uygulama Merkezi kuracağı hatırlatılarak, "Örneğin yarın ciddi bir ihlâl olması durumunda 7 günlük süre baştan mı başlayacak?" diye sorulan soru üzerine, "Ciddi ihlâller ya da seri şekilde ihlâller olursa saati sıfırlayacağımızı söyleme hakkımızı saklı tutuyoruz" karşılığını verdi.

Detaylar neden açıklanmıyor?

Rusya ile ABD arasında varılan ateşkesin detaylarının bilinmediği aktarılarak anlaşmanın neden tamamen kamuoyuna açıklanmadığı sorusu üzerine ise Toner, şöyle konuştu:

"Anlaşmanın detayları göz önüne alındığında bazı operasyonel detaylar ve hassasiyet alanları var ki bunları açıklamanın hem anlaşmanın kendisine hem de kimsenin çıkarına olmadığına inanıyoruz. Bunu kamuoyuna açıklamamaya yönelik değerlendirmemiz geçerli ancak bu halen süren bir değerlendirme. Hâlâ incelemeye devam ediyoruz. Detayların açıklanabileceğine inandığımız bir noktaya gelirsek açıklayacağız."

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir