• DOLAR 32.468
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2436.26
  • ...
"Müslümanların gündeminde vahdet olması lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR :Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Diyarbakır`da geleneksel hale gelen bayramlaşma etkinliği gerçekleştirildi.

Yenişehir ilçesi Sümerpark`ta düzenlenen etkinliğe, vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve platform gönüllülerinin katıldığı bayramlaşma etkinliği Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Adnan Akgönül, yaptığı açılış konuşmasında, bayramların İslam ümmeti arasında kaynaşmaya vesile olmasını temenni etti.

Akgönül, “Bizler, Hz İbrahim`in yapmış olduğu bir eylemi gerçekleştirdiğimiz ve Hz İsmail'in kurban olmaktan kurtulduğu için seviniyoruz, burada bayram ediyoruz. Cenabı Allah, bizi birbirimize düşüren, aramıza fitne tohumları sokmaya çalışan şer güçlere fırsat vermesin. Aramızdaki vahdet ve kardeşliği daim eylesin.” dedi.

“Şehit Yasin ve arkadaşlarını unutmayacağız”

Bayramlar idrak edilirken Hz. İsmail gibi, canlarını İslam`a feda eden kişilerin de unutulmaması gerektiğini dile getiren Akgönül, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Özellikle 6-7 Ekim olaylarında canını feda eden Şehit Yasin ve arkadaşlarını elbette unutmayacağız. Biz, sevincimizi paylaşırken bu sevincimizi onların döktükleri kana borçlu olarak görüyoruz, biliyoruz. Onların yolunda yürüyeceğimize Rabbimize söz veriyoruz.”

Katılımcılara şeker ve kolonya ikram edilen etkinlikte, yaşlısından gencine yüzlerce Diyarbakırlı teşrik tekbirleri eşliğinde bayramlaştı.

Etkinlik sonrası değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Diyarbakır`daki bayramlaşmaya ilk defa katıldığını söyledi.

“Birkaç saat içerisinde yüzlerce insanla bayramlaşmak güzel”

Yapıcıoğlu, “Köyden, kentten, sivil toplum kuruluşları mensuplarından insanları bir arada görmek, birkaç saat içerisinde yüzlerce insanla bayramlaşmak güzel. İnşallah bu devam eder ve devam ettiği sürece bunu başlatanların defterine de hasenat yazılır. Rabbim bunu düzenleyenlerden razı olsun. Bu vesileyle bütün kardeşlerimin ve bütün İslam ümmetinin bayramını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar birlikten uzaklaşınca zihinler işgal ediliyor”

Bayramın, İslam ümmetinin vahdetine vesile olmasını dileyen Yapıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Kurban Bayramı`nın birlik ve beraberlik noktasında önemli bazı mesajlar içerdiği herkesin malumu. Müslümanlar birlikten, beraberlikten, bu kardeşlik ikliminden uzaklaşabiliyorlar. Darmadağın olunca da bugünkü hallerine düşüyorlar. Coğrafyanın bazı önemli yerleri işgal altına giriyor, işgal altında olmayan yerlerde zihinler işgal altına giriyor, ümmetin çocukları birbirine silah doğrultuyor, birbirleriyle çatışıyorlar ve emperyalistlerin ekmeğine yağ sürüyorlar. Allah`tan dileğimiz, bu bayramın ümmetin birliğine, vahdetine vesile olması. Arafat`ta bir araya gelen insanların bu birlikteliği diğer yerlerde de devam ettirmesi.”

“Müslümanların gündeminde ümmetin birliği ve vahdeti olması lazım”

Müslümanların, ümmetin vahdetini gündemlerinin en üst sıralarına almasını isteyen Yapıcıoğlu, “Buradan bütün Müslüman kardeşlerime bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Allah için ümmetin birliğini, vahdetini, ittihadını kendi gündemimizde üst sıralara alalım. Bütün Müslümanların gündeminde bu olması lazım. Bu çok uzak değildir çünkü bizim yüzbinlerce ortak noktamız vardır. Birkaç konuda belki farklı düşünüyoruz. Bilen insanların uygun ortamlarda tartışması pek ala mümkündür ama cahiller tartışınca bundan kavgalar çıkıyor, nahoş durumlar çıkıyor. Rabbim bizi bu durumdan kurtarsın.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Mehmet Bozdaş-İLKHA) 




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir