• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
Çınar'da yüzlerce aileye kurban eti ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde faaliyet yürüten Şefkat Der, 'Yasin Börü’nün ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın’ kampanyası kapsamında 500 aileye kurban eti dağıttı. Kampanyaya HÜDA PAR Çınar İlçe Teşkilatı da destek verdi.

Türkiye genelinde başlatılan ‘Yasin Börü’nün ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın’ kampanyası kapsamında Çınar ilçesinde 2006 yılından itibaren hayırlı hizmetlerde bulunan Şefkat Der, Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına 500 aileye kurban eti dağıttı.

Dernek üye ve gönüllülerinden oluşan ekipler, kesilen kurban etlerini parçalar haline getirdikten sonra eşit ağırlıkta poşetlere koydu. Yardım poşetlerine doldurulan etler fakir ailelere dağıtılmak üzere arabalara yerleştirildi.

Umut-Der üye ve gönüllülerinden oluşan ekipler ile kampanyaya gönüllü olarak destek veren gençler, mahalle mahalle dolaşarak daha önceden tespit edilen fakir ailelere kurban etlerini teslim etti.

Dernek yetkililerinden Vedat Aydın, yardım çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, Çınar Şefkat Der’in, 2006 yılından bu yana yardım faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek, “Çınar Şefkat Der olarak, 2006 yılından bu yana derneğimiz faaliyetlerine devam ediyor. Derneğimiz halkımızın maddi ve manevi sorunlarına çare bulmak için mücadele ediyor. Derneğimiz imkânları çerçevesinde ilçe merkezinde ve köylerinde belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyim yardımında bulunuyor.” dedi.

Ramazan ve Kurban bayramları vesilesi ile yüzlerce aileye yardımda bulunduklarını belirten Aydın, “Kurban Bayramında hayırsever vatandaşların desteğiyle Çınar ilçe merkezi ve köylerinde yaklaşık 500 aileye kurban eti yardımında bulunduk. İmkânlarımız çerçevesinde yardım faaliyetlerine devam edeceğiz. Varlıklı Müslümanların yapacakları yardımlar ile ihtiyaç sahibi daha fazla aileye ulaşma imkânımız olacak.“ ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı ‘Yasin Börü’ anısına kurban eti dağıttı

Öte yandan  HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal, 6-7 Ekim Kobani bahaneli olaylarda PKK’liler tarafından katledilen Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz’ün anısına kurban eti dağıttı.

Tekdal yaptığı açıklamada, “2 yıl önce Diyarbakır’da Kobani bahanesi ile Diyarbakır’ı karıştırdılar. Bu olaylarda Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz kardeşlerimiz kurban eti dağıtırken vahşi bir şekilde katledildiler. Bizler o kardeşlerimizin hatırasına Çınar’da bulunan ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıttık.” dedi. 

Mahkum aileleri de kurban kestirdi

Ayrıca 28 şubat ve FETÖ  mağduru mahkum aileleri de, cezaevindeki yakınları için kurban kestirdi.

Yaklaşık 22 yıldır cezaevinde bulunan Seyfettin Kınay ve 16 yıldır cezaevinde bulunan Ömer Saruhan adına kurban kestiren platform yetkilileri, zindanda bulunan diğer Yusufiler adına da kurban kestirdiler.

Platform yetkililerinden Abdulvahap Tekdal yaptığı açıklamada, “Bu kurbanların Yusufilerin çilelerinin ve mağduriyetlerinin bitmesine vesile olmasını Allah-u Teâlâ'dan diliyoruz. Biz Yusufi ağabeylerimizin cezaevlerinde bulunmalarının her hangi bir suçtan dolayı olduğuna inanmıyoruz. Onların suçu tüm Peygamberlerin izini sürdürmektir. Yusufiler Peygamberlerin misyonunu yüklendikleri için karanlık yapılar tarafından suçlandılar ve mağdur edildiler. Rabbimizden dileğimiz, bu Kurban Bayramının onların kurtuluşuna ve diğer bütün mağdurların özgürlüğüne vesile olmasını niyaz ediyoruz." İfadelerini kullandı. (İLKHA)



























Bu haberler de ilginizi çekebilir