• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
Gaziantep`te Yasinler, binlerce aileye et dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Gaziantep Umut Der, bu yılda Kurban Bayramı`nda Yasin Börü anısına bin 500 aileye kurban eti dağıttı.

Dernek üye ve gönüllülerinden oluşan ekipler, kesilen kurban etlerini parçalar haline getirdikten sonra eşit ağırlıkta poşetlere koydu. Yardım poşetlerine doldurulan etler fakir ailelere dağıtılmak üzere arabalara yerleştirildi.

Umut-Der üye ve gönüllülerinden oluşan ekipler ile kampanyaya gönüllü olarak destek veren gençler, mahalle mahalle dolaşarak daha önceden tespit edilen fakir ailelere kurban etlerini dağıttı.

‘Yasin Börü`nün ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın` sloganıyla başlatılan kampanya ve kurban eti dağıtım çalışması hakkında İLKHA`ya bilgi veren Gaziantep Umut-Der Sekreteri Nihat Bakşi, bu yılki kurban etlerini, geçen yıl kurban eti dağıtırken HDP/PKK yandaşları tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına dağıttıklarını söyledi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının dağıtamadıkları etleri binlerce aileye birer ‘Yasin` olarak ulaştırdıklarını söyleyen Bakşi, “Öncelikle bizleri bu yılda Kurban Bayramına ulaştıran rabbimize hamd olsun. Allah (cc) senede iki bayramı bize hediye etmiştir. Kurban Bayramı denilince biz Müslümanların aklına Hz. Adem`in çocukları Habil ile Kabil`in, Hz. İbrahim ve Hz. İsmail`in meselesi, Hz. Hacer`in fedakarlığı, Hz. İbrahim ve İsmail`in teslimiyeti aklımıza geliyor. Günümüzde de şehit Yasin Börü ve onun arkadaşları aklımıza geliyor.” dedi.

Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının bir Kurban Bayramı günü HDP/PKK yandaşları tarafından vahşice katledildiğini hatırlatan Bakşi, “Şehit Yasin Börü ve arkadaşları önceki senelerde fakir ve muhtaç ailelere kurban eti dağıtırken, hain ve hunhar bir şekilde üçüncü kattan atılıp, araba ile üzerinden geçilip ve sonrada yakarak onu şehit ettiler. İnşallah Şehit Yasin Börü ve arkadaşları ahrette Hz. İbrahim ile İsmail`e komşu olmuşladır. Onların ulaştırmak istediği kurban etlerini biz bu sene Umut-Der olarak ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu kampanyayı başlatanlardan Allah (cc) razı olsun. Gerçekten güzel bir kampanya başlattılar. Başlatılan bu kampanya şuanda Türkiye genelinde yürütülüyor. Avrupa ülkelerinde de devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının çok güzel bir miras bıraktıklarını aktaran Bakşi, “Gördüğünüz gibi gençlerde bizimle et dağıtıyorlar. Her biri birer Şehit Yasin Börü`dür. Onun ulaştıramadığı eti bugün ulaştırdılar ve ulaştırmaya çalışıyorlar. Allah (c.c.) onlardan razı olsun. Bu gençler gönüllü olarak bize destek veriyorlar. İnşallah her biri Yasin Börü ve arkadaşlarının bıraktığı yolda giden birer yiğit olurlar. Bu kardeşlerimiz de Şehit Aytaç ve Yasin`in yolundan gitmek istiyorlar.” şeklinde konuştu.

Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarına yerine fakirlere et dağıtan gençler ise Türkiye genelinde başlatılan ‘Yasin Börü`nün ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın` kampanyasına destek vermek ve Yasin Börü`nün yerine fakirlere et dağıtmanın onur verici olduğunu dile getirdiler.

Kurban eti yardımı alan fakirlerin yardım aldıkları esnadaki sevinci ise görülmeye değerken, özellikle çocukların sevinçleri dikkatlerden kaçmadı.

Umut-Der`in her Kurban Bayramının ilk günü kendilerine et yardımında bulunduğunu dile getiren aileler, Umut Der`e teşekkür ettiklerini belirttiler. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir