• DOLAR 32.493
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2442.15
  • ...
Van Rahmet Eli Gıda Bankasından toplu kurban kesimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen geleneksel Toplu Kurban Kesimi, Derneğin yüzlerce üye ve gönüllüsünün yanı sıra, vatandaşların da katılımı ile nezih bir ortamda gerçekleşti.

Yüzlerce üye ve gönüllünün gayretli çalışmalarıyla kesilen kurbanlar aynı gün içerisinde daha önce tespit edilen fakir, dul, yetim ve mülteci ailelere ilk elden ulaştırıldı.

Konuyla ilgili İLKHA’ya konuşan Rahmet Eli Gıda Bankası Başkanı Sabri Yıldırım, 10 yıldır Kurban organizasyonu yaptıklarını belirterek, bu yıl 10 büyükbaş ile 60 küçükbaş hayvan kestiklerini ifade etti.

“Her sene olduğu gibi bu yılda ciddi bir artış vardı”

Toplu kurban kesimine her yıl ilginin daha da artığını ifade eden Yıldırım, “Van Rahmet Eli Gıda Bankası olarak 10 yıldır bu organizasyonu yapıyoruz. Allah’a hamd olsun bugün de bu organizasyonu sorunsuz bir şekilde sürdürdük. Her sene olduğu gibi bu yılda ciddi bir artış vardı. Bu anlamda halkın yoğun teveccühü vardı. Çok şükür kurbanlıklarımızı kestik. Kestiğimiz kurbanlıkların paketlemesini yaptık. Dağıtımının da bir kısmını yaptık, diğer kısmını da ileriki zamanda dağıtmayı düşünüyoruz.” dedi.

“Bine yakın aileye et dağıtmayı düşünüyoruz”

Bu yıl yaklaşık bin aileye et dağıtacaklarını belirten Yıldırım, “Bu sene 10 adet büyükbaş hayvan, 60 adette küçükbaş hayvan kesmiş bulunmaktayız. Ve şu an itibariyle 3 tona yakın et kestik. Kesilen kurbanlıkların dağıtımı  için bir ekip oluşturduk. Mahalle mahalle ekiplerimizi dağıttık. Sabahtan itibaren ekiplerimiz et dağıtımına başladı ve şu anda dağıtım devam etmektedir. Kurban etini ulaştırmadığımız aileler, bilgi vermemiz sonucu dernek binamıza gelerek etlerini almaktadırlar. Bu anlamda nasip olursa bine yakın aileye et dağıtmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

“Kuruluş vasıtasıyla kurban dağıtımı daha uygundur”

Vekâleten kurban kesiminin öneminden bahseden ve kuruluşların fakir aileleri tespit etmesi hasebi ile yardım kuruluşları tarafından kurban etinin dağıtımının daha uygun olduğunu söyleyen İTTİHAD âlimlerinden Molla Abdurrahim Timurtaş ise “İnsanlar kendi kurbanının kendisi kesebildiği gibi vekâletini birine vererek kestirebilir. Hz Resulullah (sav) bazen kendi kurbanını kendisi keserken, bazen de vekâlet vererek kestirmiştir. Hatta vekâletini Hz. Ali’ye vermiştir. Hz. Resulullah’ın yaptığı bir şey bizim için bir yoldur.  Kişi kurbanını kendisi kestiği zaman bulunduğu yerde pek fakir olmayabiliyor. Bilhassa bu kuruluş haliyle fakirleri tespit etmiştir.  Bu nedenlerden dolayı bu kuruluş vasıtasıyla kurban dağıtımı daha uygundur.” diye belirtti. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir