• DOLAR 34.247
  • EURO 37.695
  • ALTIN 2919.534
  • ...
Kurban satıcıları dertli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yarın idrak edilecek Kurban Bayramı öncesi yetiştirdikleri kurbanlıkları Kızıltepe’deki hayvan borsasına getiren besiciler, geçen yıla nazaran satışların çok düşük olduğunu belirttiler.

İLKHA’ya konuşan kurban satıcıları, geçen sene ellerinde kurban kalmadığını, bu sene ise kurbanlıkların ellerinde kalmasından dert yandılar.

Kıyasıya yapılan pazarlıklarda büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 3 bin ile 11 bin lira arasında değişirken küçükbaş kurbanlıklar ise 400 ile bin 200 TL arasında değişiyor.

“FETÖ krizi kurbanlıkları da vurdu”

Kurbanlık hayvan satıcısı Hüseyin Şeran, “Küçükbaş kurbanlıkların fiyatı 400 ile bin 100 TL arası değişiyor. Büyükbaş kurbanlıkların ise fiyatı 3 bin ile 14 bin lira arası. Şimdiye kadar 20 tane sattım geçen sene ise 200-250 tane satıyordum. Bu sene satışlar hiç iyi değil. FETÖ krizi vurdu ve bölgemizde yaşanan olaylardan dolayı satış hiç iyi değil. Geçen sene satış çok iyiydi bir tane kurbanlığımız dahi kalmadı ama bu sene hepsi boynumuzda kaldı. Sadece benim değil arkadaşlarımın da öyle… Yarına kadar bir bakalım satarsak iyi ama satılmasa zarar edeceğiz.” dedi.

“Geçen sene 400, bu sene 16 tane kurbanlık sattım”

Kurbanlıkların para etmediğinden yakınan Osman Topçul da “Bu sene kurbanlıklar para etmiyor. Masrafımızı karşılayamıyor zararla çalışıyoruz. Çünkü huzur yok. Geçen sene şimdiye kadar yaklaşık 400 kurbanlık satıyordum, şimdi ise 15-16 tane sattım. Kâr edeceğimize zarar ediyoruz. Tüm kurbanlıklar boynumuzda kaldı.” ifadelerini kullandı.

Kârdan ziyade zarar ettiklerini ifade eden Gürcan Esen ise “10 yıldır bu işi yapıyorum. Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlıkları satmaya getirdim ama kimse alamıyor, pahalı diyorlar. Hep kasap kazanıyor. Biz bir senedir besliyoruz bir şey kazanamıyoruz. Bu sene satışlar durmuş, geçen sene daha iyiydi. Geçen sene yaklaşık yüz tane sattım. Bugün 5-6 tane sattım. Zarardır, yol parasını çıkartamıyorum. Bir kasap bir ton etten 5 bin TL kazanıyor, satıcılar ise bir kazanmıyor.” diye konuştu.

Satıcılardan Mahmut Zorlu da “Kurbanları satmak için getirdik. Geçen yıllara nazaran bu sene hiç iyi değil. Sebebi ise huzur yok, malımızı ucuz satmak zorunda kalıyoruz. Bugün birkaç tane sattım o da zararına... Geçen sene biz hayvan satıcıları için daha iyiydi bu sene hiç bir şey anlamadık.” dedi.

Kurban almak için Mardin Ortaköy’den (Gilhêrîn) geldiğini belirten Mehmet Masum Babat ise şunu söyledi: “Ortaköy’den şu an kurban seçiyoruz fiyatlar iyi ne ucuz ne de pahalıdır. Sevap olduğu için kurban alıyoruz, kesip halka dağıtacağız inşallah.”

Alıcı Orhan Kalkan da “Kurban almaya geldik, şu an fiyat soruyoruz. İstediğimiz gibi değil. Fiyat pahalı geldi ama daha araştırıp bakıyoruz. İnşallah hayırlısıyla Allah için bir tane alacağız.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

































Bu haberler de ilginizi çekebilir