• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Suruç`ta kayyım atanmasını protesto edenlere müdahale edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Suruç İlçe Belediyesine yapılan kayyım atamasını protesto eden yaklaşık 100 kişilik HDP`li grup, belediyeye yürümek isteyince polis müdahalede bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından PKK/KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek vermekten haklarında yürütülen soruşturmalarla ilgili, KHK kapsamında Suruç Belediyesine Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz kayyam atandı.

Kayyım atanmasının ardından bu sabah çok sayıda TOMA ve zırhlı polis araçları Suruç Belediyesine gelerek memurların dışında belediyeye girişleri yasakladı. Polis tarafından belediyede inceleme başlatıldı.

Belediyeye kayyım atanmasını protesto etmek amacıyla belediyeye yürümek isteyen gruba polis ikazda bulundu. Polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan gruba Çevik Kuvvet ekipleri, TOMA`larla tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahaleden sonra grup ara sokaklara kaçarak kayboldu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Suruç eski Belediye Başkanı Orhan Şansal hakkında PKK/PYD`ye yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle 44 yıl hapis cezası verilmesinin ardından Şansal, yasadışı yollarla Suriye`ye kaçmıştı.

Daha sonra yapılan oylamayla Halil Akbaş Belediye Başkanı olarak seçilmişti. (Ramazan Casuk/Rıdvan Ate- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir