Baklavacıların mesaisi bayram sabahına kadar sürüyor
Gaziantepli baklavacılar, Kurban Bayramı öncesi Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yoğun siparişleri karşılayabilmek için yoğun bir şekilde mesai harcıyor.
Kurban Bayramı öncesi Türkiye'nin çeşitli illerinden aldıkları siparişleri karşılayabilmek amacıyla gece gündüz çalıştıklarını belirten Gaziantepli baklavacılar, bu yoğunluklarının bayram sabahına kadar devam ettiğini söyledi.
Gastronomi şehri Gaziantep mutfağının olmazsa olmazı baklava, özel günlerde de en çok tüketilen tatlıların başında geliyor. Kurban Bayramı arifesinde siparişleri yetiştirmeye çalışan baklavacılar, yoğun mesai yaparak üretimlerini sürdürüyor.
Hamuru merdaneyle adeta kağıt haline getiren ustalar, tereyağı kullandıkları baklavayı yeşil fıstıkla süslüyor. Tepsilere dizilen baklava fırına atılıp pişirildikten sonra üzerine dökülen şerbetin ardından tüketiciye sunuluyor.
Her bayram öncesinde olduğu gibi bu Kurban Bayramı öncesi de yoğun mesai harcayarak baklava ürettiklerini belirten baklava ustası Osman Karakuş, Kurban Bayramı'na son bir gün kala gece gündüz demeden baklava ürettiklerini ifade etti.
Türkiye’nin her yerinden siparişler alıyoruz
Karakuş, “Türkiye'nin bir çok yerinde bulunan müşterilerimizden gelen yoğun baklava siparişlerini yetiştirmeye çalışıyoruz. Her bayram tatlı yenir. Bizim geleneksel tatlılarımızın başında baklava gelir. Sofralarda mutlaka bulunması gereken şey tatlıdır. Baklavalarımızı bayrama özel daha bol yağ ve fıstıklı yapıyoruz. Bu bayramda da fiyatlarımız geçen bayram ile aynı, yani bir fark yok.”dedi.
Bayrama son bir hafta kala Türkiye'nin çeşitli illerinden aldıkları siparişleri karşılayabilmek amacıyla gece gündüz çalıştıklarını belirten Karakuş, “Baklavanın bayatlama durumu olduğu için bayrama bir hafta kala yoğun bir mesaiye başlıyoruz. Onu da ancak yetiştiriyoruz. Gaziantep, Diyarbakır, Adana ve diğer çevre illerden aldığımız siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin her yerinden siparişler alıyoruz.”ifadelerini kullandı.
Kurban bayramında da baklavaya yoğun bir ilgi oluyor
Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı arasında siparişlerin değiştiğini ifade eden Karakuş, “Ramazan bayramı tatlı çeşitlerinin daha çok tüketildiği bir bayram olduğu için daha bir yoğun çalışıyoruz. Fakat Kurban Bayramında da Ramazan Bayramına oranla baklava siparişleri yoğunlukta olmasa da, Kurban Bayramında da baklavaya yoğun bir ilgi oluyor. Son bir haftadır aldığımız siparişlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Her iki bayramda da baklavanın Gaziantepliler tarafından tercih edildiğini belirten Karakuş, bayramda misafirlere sunmak için sipariş edilen baklavaları hazırlamak için yoğun bir mesai içerisinde olduklarını ve yoğunluklarının bayram sabahına kadar devam edeceğini sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)