• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Peygamber Sevdalılarından Kurban Bayramı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yayımlanan Kurban Bayramı mesajında, Şehid Yasin Börü ve arkadaşları hatırlatılırken, İslam coğrafyasında yaşanan acıların son bulması için de Allah`a niyazda bulunulması istendi.

Yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: “Bugün milyonlarca hacı adayı Arafat`a çıkıp Vakfe duasını yaptı. Allah yapılan duaları kendi dergâhında kabul buyursun. Hem dinî hem de dünyevî fayda ve hikmetleri içerisinde barındıran ve Allah'a yaklaşmak manasına gelen kurban ibadetini yapacak olan tüm Müslümanlara Allah ecirlerini katbekat versin. Allah, Hac ibadetini yerine getirmeye çalışan Müslümanları say ve gayretini artırsın, haclarını kabul buyursun. ”

Yasin Börü ve arkadaşlarının PKK/HDP`liler tarafından katledildiğinin hatırlatıldığı mesajda, “Aradan geçen 2 yıl, yaşanan yeni bayramlar, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatırken barbarca katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyad Güneş`i yine hatırlara getirdi. Kurban eti dağıtırken şehid edilen bu azizlerimizi yeniden yâd ediyoruz. Bu yıl da onların bıraktığı yerden yeni Yasinlerle garip gurabaya ulaşmaya çalışacağız.” denildi.

İslam coğrafyasında yaşanan acıların son bulması için tüm Müslümanların hikmetle hareket etmesi gerektiğine vurgu yapılan mesajda, “İslam ümmetinin içinde bulunduğu acı durumun son bulması için ellerimizi semaya kaldırıp Rabbimizden katından yardım talep etmeliyiz. Acziyetimizi dile getirmeli, akan kanın ve dökülen gözyaşlarının son bulması için dua etmeliyiz. İslam ümmetinin her bir ferdinin yaşananlardan gerekli dersleri çıkarıp bundan sonraki süreçte hikmetle hareket etmesi için gayret etmeliyiz. Müslüman kardeşlerimizle kucaklamalı, kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz.” ifadeleri kullanıldı.  

Bayram mesajın sonunda ise şu ifadelere yer verildi: “Bu münasebetle yarın idrak edilecek Kurban Bayramı`nın hayırlara kapı aralamasını Rabbimizden niyaz eder, özelde 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûmlar ve aileleri ile İslam ümmetinin mübarek bayramını tebrik ederiz.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir