• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
Kayyım atanmasını protesto eden HDP`lilere müdahale edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman Belediyesine yapılan kayyım atamasını protesto eden yaklaşık 200 kişilik HDP`li grup, yolu trafiğe kapatıp oturma eylemi yapınca polis müdahalede bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek vermekten haklarında yürütülen soruşturmalarla ilgili, KHK kapsamında Batman Belediyesi başta olmak üzere Gercüş, Beşiri ile İkiköprü belde belediyelerine kayyım atandı.

Kayyım atanmasının ardından bu sabah çok sayıda TOMA ve zırhlı polis araçları Batman Belediyesine gelerek memurların dışında belediyeye girişleri yasakladı. Polis tarafından belediyede arama başlatıldı.

Kayyım atanmasını duyan aralarında Milletvekili Ayşe Acar Başaran ile HDP ve DBP İl yetkililerinin de bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, belediye önüne geldi. Burada belediyeye girmeye çalışan görevden uzaklaştırılan eski Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, polis tarafından belediyeye alınmadı.

Saatlerce bekleyişini sürdüren HDP`liler, daha sonra yolu trafiğe kapatıp oturma eylemi yapmak isteyince polis müdahalesiyle karşılaştı. Polis araçlarına taşlı saldırıda bulunan HDP`lilere polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. HDP`liler, kısa süren gergin anların ardından belediye yakınında yeniden toplanarak bekleyişlerine devam ediyor. (M.Fatih Akgül-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir