• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Van KHB basınla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Heybet Semur, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek ulusal bir gazetede, YYÜ Tıp Merkezi’nde yaşanan olayın, Askeri Hastanede olmuş gibi lanse edilmesine tepki gösterdi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İskele ek binasında düzenlenen basın açıklamasına, Van Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur, İdari Mali Hizmetler Başkanı Yaşar Beygu, Tıbbi Hizmetler Başkanı Şevki Kunür ve hastane çalışanları katıldı.

Ulusal bir gazetede “Dağda yapılmayanı hastanede yapıyorlar. Askerlerimizi zehirliyorlar, tedavi etmiyorlar, iyi bakmıyorlar” şeklinde yapılan habere tekzip verdiklerini belirten Semur, bir hafta önce yaşanmış bir hadisenin bir hafta sonra yapılmış gibi gösterildiğini söyledi.

Semur, “Sağlık Bakanlığına devredilen askeri hastanede olmuş gibi gösterildi. İfade ettiğimiz gibi bütün askeri hastaneler 26 Ağustos da devralındı, bu olayın yaşandığı tarih 19 Ağustos yani tam bir hafta önce yaşanmıştı. Bir hafta önce yaşanmış bir hadiseyi bir hafta sonra yapılmış gibi gösterilmiş. Ayrıca hadisenin yaşandığı hastane YYÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’dir ama haberde askeri hastanede olmuş gibi gösterilmiş. Bunun bilinçli bir haber olduğunu düşünüyoruz. Yapılan bu işlemi 80 milyonun hizmetine sunulan bu hastanelerin devriyle ilgili karalanma yapan art niyetli olan insanların düşüncelerinin ve görüşlerinin böyle olduğu kanaatindeyiz. Gerekli girişimlerde bulunduk. Tekzip mektubunu da gönderdik, yayınlamasını da istedik. Ayrıca Sağlık Bakanlığımız, Türkiye Kamu Hastane Kurum Başkanlarımız çok ciddi olarak bu hadiseyi takip ediyorlar. Gerekli hukuki girişimlerinde de bulunacaktır.” dedi.

“Kurunun yanında yaşı yakmama konusunda ciddi bir hassasiyet var”

Bir basın mensubunun sorusu üzerine, FETÖ/PDY kapsamında devam eden soruşturmalar kapsamında 40 kişinin üstünde personelin açığa alındığını aktaran Semur, “FETÖ/PDY kapsamında Van İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği olarak yaklaşık 40 kişinin üzerinde personel açığa aldık. Bunların içerisinde 7-8 tane uzman hekimlerimiz var, hemşirelerimiz var, memurlarımız var. Bunların kamudan ayıklanması, bunların tespit edilmesi, bunların ortaya çıkarılması, somut delillerle birlikte ortaya çıkarılması, kanıta dayalı bir işlem tesis edilmesi tabi zaman alacaktır. Çünkü sayı çok yüksektir. Bu konuda hem bizim çalışmamız, hem de bakanlık üst yönetiminin çalışmaları titizlikle devam ediyor. Kurunun yanında yaşı yakmama konusunda ciddi bir hassasiyet var.” ifadelerini kullandı.  “Bununla ilgili hatalı bir işlem tesis edilmişse bununla ilgili geriye dönüş konusunda tekrar o kişinin hakkının, hukukunun ve itibarının iade edilmesi süreci de tarafımızdan yapılıyor.” diye konuştu.

“Hadise sadece FETÖ/PDY ile ilgili değildir”

Açığa alınmaların sadece FETÖ/PDY kapsamında olmayacağını belirten Semur, “Bununla ilgili geriye kalanlarının da değerlendirilmeleri devam ediyor. İlerleyen zaman içerisinde bunlar peyderpey çıkacak. Hadise sadece FETÖ/PDY ile ilgili değildir. Türkiye’de bu devlete, hükümete ve millete düzene karşı kimlerin suçu var ise yanlış fiil ve eylemleri varsa bunların hepsine de benzer şekilde, aynı mevzuat çerçevesinde, aynı hassasiyetle değinecektir.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Genel Sekreter Semur, hastane servislerini tek tek dolaşıp hasta ve hasta yakınlarıyla ayaküstü sohbet etti.

Hatırlanacağı üzere, Van-Özalp karayolunun 50’nci kilometresinde önceki gün PKK’liler tarafından menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmiş, 2’si ağır 5 asker yaralanırken, olay anında yoldan geçen bir minibüsün içinde bulunan kadın ise hayatını kaybetmişti.

Yaralı 5 askerin tedavisi Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde sürerken, hastanede görevli N.K. isimli hemşire sürekli yaralıların odasına girip çıkması ve şüpheli hareketleri üzerine gözaltına alınmıştı. Van Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen N.K, “PKK propagandası” yaptığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir