• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mardin Valisi Yaman'dan Suriyelilere destek sözü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerinde yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan Suriyelilere yardım eli uzatmak için Aralık 2012 yılında kurulan Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu yönetimi, Mardin Valisi Mustafa Yaman’ı makamında ziyaret ederek Suriyeliler için destek istedi.

Yaklaşık beş yıldan beri kesintisiz olarak Suriyeliler için faaliyette bulunduklarını anlatan Mardin-Suriye Platformu Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Vali Yaman’a platformun kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Vali Yaman: Destekleyeceğiz

Mardin’de yerleşik bulunan Suriyelilerin sorunlarını dinleyen Vali Yaman, şimdiye kadar platformun yaptığı faaliyetlerin memnuniyet verici olduğunu, kendilerine iletilen sorunları çözmeye çalışacaklarını, imkânlar ölçüsünde ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere yardımcı olacaklarını söyledi.

“Resmi Kurumlarla işbirliğimiz devam edecek”

Ziyaret sonrası açıklama yapan Mardin-Suriye Platformu Başkanı Lütfü Günlüoğlu,  “Sayın Valimiz ise Suriyeli ailelerin sorunlarını konuştuk. Çözüm için geçmişte olduğu gibi bundan sonra da valilik makamı ile birlikte çalışacağız. Temennimiz, bir an önce savaşın bitmesi ile bu insanların ülkelerine dönmeleridir.  Ben ve bizi destekleyen 52 sivil toplum kuruluşu, bu insanlara hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu sorunların üstesinden işbirliği yaparak geleceğiz.” dedi.

Ziyarette Mardin-Suriye Platformu Tertip Komitesi Başkanı Lütfü Günlüoğlu, platform üyeleri Mustafa Aydın, Süleyman Akar, Fesih Memiş ve Abdulbasıt Deniz hazır bulundu. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir