• DOLAR 32.489
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.803
  • ...
Gaziantep'te 'Kurban Yakalama Timi' oluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban bayramlarının alışılan görüntülerinden olan kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak için özel tim oluşturduklarını belirten Gaziantep Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, 5 araç ve 20 kişiden oluşan yakalama timinin, bayram süresince özellikle de kaçan büyükbaş hayvanları yakalamak için kurulduğunu söyledi.

Gaziantep Hayvanat Bahçesindeki bir alanda gerçekleştirilen senaryo gereği, sahibinin elinden kaçan büyükbaş hayvanın yakalanması canlandırıldı. Ekipler, kaçan büyükbaş hayvanı tüfekle uyuşturucu iğne sıkarak sakinleştirdikten sonra   iple yakalayarak sahibine teslim etti.

Kurban Bayramında sahiplerinin eliden kaçan kurbanlıkları yakalamak için aralarında veterinerlerin de bulunduğu tim kurulduğunu belirten Özsöyler, bayram süresince hizmet verecek olan özel timin kaçan ve iğne ile uyuşturulacak kurbanı yakalanarak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Özsöyler, bayram boyunca kaçan danaları yakalamak için Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurbanlık yakalama timi kurduklarını söyleyerek, “Bu Kurban Bayramı’nda da yine bir yakalama timi oluşturduk. 5 araç ve 20 kişiden oluşan yakalama timi, bayram süresince özellikle kaçan danaları yakalamak için kuruldu.” dedi.

Vatandaşlar, ALO 153” hattından görevli ekibe ulaşabilecek

Kaçan danaları bayıltarak tekrar sahiplerine teslim edeceklerini belirten Özsöyler, bayram süresince  veterinerlerin de hizmet vereceğini de bildirdi.

Özsöyler, “Veteriner hekimlerimiz aynı zamanda kesilen etlerin istenirse kontrolünü de yapacaklar. Ancak vatandaşların eti buraya getirmeleri gerekiyor. Vatandaşlar arife günü dahil bayram sonuna kadar “ALO 153” hattından görevli ekibe ulaşabilecek. Ekip, talepler doğrultusunda vatandaşlara yardımcı olacak.” ifadelerini kullandı.

Özsöyler, Gaziantepli vatandaşları ve bayramda kente gelecek olan misafirleri bayramda Gaziantep Hayvanat Bahçesini ziyaret etmeye beklediklerini de sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir