• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ÖSO: Kunduriyah`ı IŞİD`ten geri aldık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 10`uncu günündeki Fırat Kalkanı Harekâtı hakkında açıklama yaptı. TSK`ya göre, Kunduriyah bölgesinde IŞİD`e ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 9 hedef, Fırtına obüsleriyle 67 atım yapılarak tam isabetle vuruldu. Bugün harekât kapsamında Kunduriyah ve Arap İzah bölgelerinde IŞİD  tarafından kullanıldığı belirlenen 3 binanın Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla vurularak imha edildiği duyuruldu. Koalisyon Güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, Kunduriyah yerleşim yerinin ‘terörist unsurlardan temizlendiği` ifade edildi.

Harekâtın başladığı günden bugüne kadar toplam 271 hedefe bin 195 atım yapıldığı ve 41 hedefe 51 yakın hava desteğinin sağlandığı belirtilen açıklamada şunlar da ifade edildi:

“Koalisyon Hava Kuvvetlerine ait uçaklarca Tilalayn bölgesinde DAEŞ teröristlerine ait atış hazırlığında olan iki silah mevzii yapılan hava taarruzuyla imha edilmiştir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir.”

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir