• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...
`Adil bir yargılama olduğunda bu zulüm sona erecektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ/PDY'nin çeşitli kumpasları sonucu yıllardır haksız bir şekilde cezaevlerinde tutulan mahkûmların aileleri, mağduriyetlerini anlatmak ve FETÖ mağdurlarının yeniden yargılanması için Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi Gaziantep (BBP) İl Başkanlıklarını ziyaret etti.

İslami hizmetlerinden dolayı 2000`li yıllarda FETÖ`nün hâkim, savcı ve polisinin kumpaslarıyla cezaevine konulan ve 14 yıldır tutuklu olan Melek Sain ile 17 yıldır tutuklu olan ve müebbet hapse mahkum edilen Nuri Arslan`ın yakınları, yaşadıkları mağduriyeti anlatmak amacıyla Gaziantep`te siyasi partileri ziyaret etmeye devam ediyor.

Mağduriyetlerini dile getiren mahkûm aileleri, cezaevindeki yakınlarına kumpas kuran FETÖ ile ilişkili polis, savcı ve hâkimlerin yakalanıp cezaevine atıldığını hatırlatarak, 28 Şubat ve FETÖ mağdurları için yeniden yargılamanın önünün açılması gerektiğini ifade ettiler.

FETÖ/PDY'nin çeşitli kumpaslar sonucu müebbet hapis cezası verdiği mahkûmların aileleri yaşadıkları mağduriyetleri anlatmak için ilk olarak Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanlığını ziyaret etti.

Burada Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karalar ile görüşen aileler, Cumhurbaşkanlığı`na, Başbakanlığa ve Adalet Bakanlığı`na defalarca dilekçe yazmalarına rağmen mağduriyetlerinin bir türlü giderilmediğini söylediler.

Nuri Arslan`ın babası Murat Arslan, oğlunun 2000 yılında hiçbir gerekçe gösterilmeden FETÖ/PDY`ye mensup polisler tarafından gözaltına alındığını ve yine aynı yapının hâkim ve savcıları tarafından tutuklandığını belirtti.

Arslan, “Benim oğlum 2000 yılında FETÖ`nün polisleri, hâkim ve savcıları tarafından tutuklandı. Oğlum inşaatta çalışıyordu. Oğlumu yakaladılar. Şimdiye kadar ne suçu var biz de bilmiyoruz. Ne kadar avukat tuttum ve ne yaptıysam olmadı. Oğlum ne suç işlemiş, suçunu ispat etsinler. Bizlere büyük haksızlık yapıldı. Yaşadığımız mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.” dedi.

14 yıldır cezaevinde bulunan babası için sadece adil bir yargılama istediklerini belirten Melek Sain`in oğlu İbrahim Hanifi Sain ise FETÖ/PDY ilişkili polis, savcı ve hakimlerin yakalanıp tutuklandığı bu süreçte onların mağdur ettiği mahkumlara da yeniden yargılama yolunun açılması gerektiğini ifade etti.

Babasının haksız ve hukuksuz bir şekilde 14 yıldır cezaevinde olduğunu, ondan önce de günlerce ağır işkencelerden geçirildiğini, sonunda da müebbet hapis cezasına çarpıtıldığını anlatan Sain, sözlerine şöyle devam etti:

“FETÖ`nün hâkim ve savcılarının kumpaslarıyla her hangi bir delil bulanmamasına rağmen babam direk müebbet hapis cezası aldı. Adalet Bakanlığı başta olmak üzere Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığı`na defalarca dilekçe yazmamıza rağmen itirazımız kabul edilmedi. FETÖ`nün ne kadar zalim olduğunu herkes gördü. Herkes FETÖ`nün ne olduğunu anladı. Biz adil bir yargılama istiyoruz.”

“Adil bir yargılama olduğunda bu zulüm sona erecektir”

Mahkûm ailelerini dinleyen Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karalar ise adil bir yargılama olduğunda bu zulmün sona ereceğini belirtti.

Karalar, temennilerinin bir an önce FETÖ mağdurlarının tekrar özgürlüklerine kavuşması olduğunu ve tarih boyunca Müslümanlara iftiralar atıldığını hatırlattı.

“Devlet ve hükümet yetkililerin ‘bizi de yanılttılar` sözleri kabul edilecek bir şey değildir”

Şikâyetlerle ilgili ailelerin gerekli girişimi yapmaları halinde konunun takipçisi olacaklarını belirten Karalar, şunları kaydetti:

“Biz de bu konuda ilgili ve yetkili yerlere, genel merkezimize ve genel başkanımıza inşallah sizin bu taleplerinizi ileteceğiz. Biz dua ediyor ve inanıyoruz. 16-17 yıl önce 500`e yakın kardeşimiz FETÖ`nün kumpası ile içeri girmiş. Aslında ülkeyi ele geçirme adına FETÖ en büyük kumpası bu iktidara kurmuş. Bu örgüt AK Parti iktidarı döneminde devletin bütün kılcal damarlarına kadar girmiştir. Bu noktada gerekli tedbirler alınmadığından dolayı ve işin de bu noktaya gelmesinden dolayı hakikaten üzgünüz. Devlet ve hükümet yetkililerin ‘bizi de yanılttılar` sözleri kabul edilecek bir şey değildir.”

“Hükümetin, mağdur aileleri dinleyip bir adım atması gerekiyor”

FETÖ/PDY mağduru mahkûmlarının aileleri daha sonra Büyük Birlik Partisi (BBP) Gaziantep İl Başkanlığını ziyaret ederek, İl Başkanı İhsan Kaya`ya yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Mahkûm ailelerini dinleyen BBP Gaziantep İl Başkanı İhsan Kaya, söz konusu davalarla ilgili dosyaların kendilerine verilmesi durumunda bunu genel merkezlerine ileteceklerini söyledi. 

Kaya, “17 yıldan bu yana cezaevinde yatan kardeşlerimize ben sabırlar diliyorum. Bizim şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, 12 Eylül`de tam 7 yıl yattı. Bir gün ceza almadan salı verildi. Bunlar tabi bu ülkede olmaması gerekenlerdir. Biz de bu kardeşlerimiz gibiyiz. 28 Şubat`ta haksızlığa uğramış bu mütedeyyin kardeşlerimiz gibi bizde 8 yıl önce liderimizi şehit verdik. Mahkeme mahkeme dolaşıyoruz. Birileri bu davayı kapatmaya çalışıyor. Birileri FETÖ`cü çıkıyor. Cezaevlerinden serbest bırakıyorlar. Bu ülke maalesef böyle.” diye konuştu.

“Haksızlık kimden gelirse gelsin o haksızlığın karşısında olmak ve haklının da yanında olmak gerekir.” diyen Kaya, “Biz bu kardeşlerimizi dinledik.  Onların haksızlığa uğradığına inandık. Her şey için kanun çıkaran hükümet bu mağdurlar için niye bir adım atmıyor. Bu davalara hükümetin bir göz atması lazım. Onun için biz bu kardeşlerimize elimizden gelen desteği vereceğiz. Bu konuda parti olarak üzerimize düşen ne var ise bunu yapacağız. Hükümetin bu konuda mağdur olan aileleri dinleyip bir adım atması ve 28 Şubat`ın zulmünü yaşayan bu kardeşlerimizin mağduriyetini gidermesi lazımdır.” dedi.

“Aileler ‘af` dilemiyor, sadece adil bir yargılama istiyor”

Ailelere yaptıkları ziyaretlerinde eşlik eden Gaziantep Rahmet-Der Başkanı Adem Kılınç, ailelerin kesinlikle ‘af` dilemediğini, sadece adil bir yargılama istediklerini vurguladı.

Kılınç, “Bugün 500`e yakın cezaevinde olan İslami kimlikli kardeşlerimiz var. Biz de bu iki ailemize destek olma adına sivil toplum kuruluşu olarak ailelerle birlikte sizlerin yanına geldik. Buradaki amaç, yıllardır haksız yere cezaevlerinde olan bu kardeşlerimizin mağduriyetini ortaya koymaktır. Bu ailelerimiz ‘af` dilemiyor. Bir lütufta istemiyorlar. Sadece adil bir yargılama istiyorlar. Bu yüzden bu sorunu yetkililere duyurma adına bu kapsamda sizleri ziyaret ettik.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir