• DOLAR 32.492
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.011
  • ...
"Yeşil alanlara zarar verilmesini kabul etmeyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da park olan ancak yıllardır işletme olarak kullanılan bir alanda yeni bir park çalışmasına başlayan DBP'li Batman Belediyesi, projeye engel olduğu gerekçesiyle kentin eski ağaçlarını yerinden sökmesine Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, tepki gösterdi.

Meydan Mahallesi Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı karşısında bulunan ağaçlık alandaki kimi ağaçların belediye ekimleri tarafından kökünden söküldüğü görüldü. Sökülen ağaçların ise başka yere dikilmediği öğrenildi.

Yaşanan bu duruma tepki gösteren Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, alana gelerek incelemelerde bulundu.

"Yeşil alanlara zarar verilmesini kesinlikle kabul etmeyiz"

Yeşil alanların arttırılmasını desteklediklerini ancak çalışma yapılırken ağaçlara zarar verilmemesi gerektiğini söyleyen Kavuş, "Çalışmalar yapılırken mevcut ağaçlar korunmalı ve ağaçlara zarar verilmemelidir. Burada çalışma esnasında ne yazık ki 3 ağaç zarar görmüş buna dikkat edilmesi lazım. Her ağaca bir canlı gibi bakıyoruz ve her bir ağacın korunması gerektiğine inanıyoruz. Burada gerçekten 3 tane ağaç zarar görmüş, keşke bunlarda olmasaydı. Daha önce burası bir işletmeydi. Zemini tümüyle beton zemindi. Yerine toprak ve çim koyacaklar, bunu önemli bir çalışma olarak görüyoruz. Çalışmalar yapılsın, yeşil alanlar korunsun ve genişletilsin. Bunu yaparken de mevcut yeşil dokuya da zarar vermemek gerekir. Zarar verilirse biz çevreciler olarak kesinlikle bunu kabul etmeyiz." (M.Sait Çelik - İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir