• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
FETÖ Mağduru Mukaddes Özdemir 17 YILDIR EŞİNİ BEKLİYOR!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

■ Enes Durmaz- Doğruhaber

Batman`ın Hasankeyf ilçesinde yaşayan Mukaddes Özdemir, 17 yıl önce düğününe bir hafta kala tutuklanan ve ömür boyu hapse mahkûm edilen eşi Mehmet Selim Özdemir`in yolunu gözlüyor. Hasankeyf``te 2000 yılında evlenme hazırlığı yaptığı nişanlısı Mehmet Selim Özdemir`in Hizbullah davasından mahkemece ömür boyu hapse mahkum edilmesi Mukaddes Özdemir`in (34) aşkını engelleyemedi.

İŞKENCELER ALTINDA İFADESİ ALINDI

1999 yılında Mehmet Selim Özdemir ile nişanlandığını ve düğününe sadece bir hafta kala 6 Nisan 2000 tarihinde nişanlısının İslam`i çalışmalarından dolayı, gözaltın alındığını belirten Özdemir, “Düğün arifesinde mutlu bir yuva kurmak için hazırlanırken, hüzne boğulduk. Günler süren baskı, şiddet, ağır işkenceler altında tehdit sonucu gözleri bağlanarak işlememiş olduğu suçların işlendiğine dair belgeler kendisine zorla imzalattırıldı. O dönem bütün Müslümanların ağır baskılar altında olduğu dönemlerdi. Haksız yere tutuklanmalar, sürgünler, işten atılmalar oluyordu. Müslümanlara yaşam hakkı, ibadet, fikir özgürlüğünün çok ağır olduğu yıllardı” şeklinde konuştu.

ASILSIZ İDDİALARLA GELEN MÜEBBET HAPİS

Yıllardır ağır bir mağduriyet yaşadıklarını söyleyen Özdemir, “İşkenceler altında polis tarafından alınan ifadeler, o dönemin paralelci, hâkim ve savcıları tarafından kabul edilerek, nişanlım 2008 yılında müebbet hapse mahkûm edildi. Dosyasında hiçbir kanıt ve tanık olmamasına rağmen ceza aldı. İsnat edilen suçlamalarla, yapılan iftiralarla hapse atıldı. Bu hukuksuzluğun onlarca hatta yüzlerce Müslümana yapıldığını da biliyoruz. Gerçek suçluların rahat yaşayabilmesi için, masum insanların kurban edilmesi gerekiyordu ve Yusufileri kurban ettiler” ifadelerini kullandı.

AF DEĞİL ADALET İSTİYORUZ

Yetkililere defalarca mektup gönderdiğini ama bir sonuç alamadığını dile getiren Özdemir, “ Sayın Başbakanımızdan ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan ricam nişanlımın ve onun gibi yüzlerce Yusufi kardeşlerimin yaşadığı haksızlıklara son verilmesini ve daha adil bir şekilde yargılanmalarını istiyoruz. Bizler terör örgütü değiliz. Ergenekon ve Balyoz davasında tutuklanan hükümlüler devleti yıkmakla suçlanıyorlardı, FETÖ terör mağdurları diye hepsi cezaevinden çıktı ve onlara iade-i itibar verildi. Bizimkilere ise sadece İslami faaliyetlerinden dolayı müebbet hapis cezası verildi. FETÖ örgütü en çok bizi etkilemesine rağmen yetkililer bu konuda duyarsız. Bizler af istemiyoruz, adalet istiyoruz. FETÖ örgütü tarafından Müslümanlara iftiralar atılmış kumpaslar kurulmuş, tezgâhlar kurulmuş sipariş üzerine cezalar kesilmiş ve bu acı gerçekleri hükümet yetkilileri görmezden geliyor” dedi.

EŞİMLE VE DAVASIYLA GURUR DUYUYORUM

Yaşadığı şeylerden ve de bu evlilikten asla pişman olmadığını, pişman da olmayacağını dile getiren Özdemir, “17 yıldır eşimi bekliyorum ama bundan gurur duyuyorum. Ben de zindanda bulunan bir yusufi eşiyim ve bundan dolayı da Rabbime şükrediyorum, gururlanıyorum. Medya bizim bu durumumuzu pek görmüyor. Kör kalıyor. Yaşadığımız sıkıntıları dile getiriyoruz ama pek görülmüyor. Sesimi duyurmak için ben gerekirse Cumhurbaşkanına giderim, gerekirse külliyede nöbet de tutarım. Ama maalesef bunca yıldır yaşadığımız bu mağduriyetler giderilmiyor” şeklinde konuştu.

Hatırlanacağı üzere 17 yıl nişanlısını bekleyen Mukaddes Özdemir nişanlısı ile birkaç yıl önce cezaevinde nikâh kıymıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir