• DOLAR 32.382
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2410.627
  • ...
Şırnak'tan göç eden ailenin evladı Gaziantep'teki saldırının kurbanı oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK’nin bölgedeki ‘çukur siyasetinin’ ardından Şırnak’ta başlayan çatışmalı ortam ve şiddet olaylarının ardından Gaziantep’e yerleşen Anlı ailesinin 8 yaşındaki çocukları Abdulhamit Anlı da Gaziantep’teki düğünde meydana gelen canlı bomba saldırısında hayatını kaybetti.

Saldırıda hayatını kaybeden Abdulhamit Anlı’nın Ağabeyi Muzaffer Anlı, düğün gecesini ve sonrasında yaşadıklarını İLKHA’ya anlattı.

Kardeşinin feci bir şekilde can verdiği için günlerce kimlik tespitinin yapılamadığını belirten Ağabey Anlı, kardeşinin cenazesinin dün yapılan DNA testinin ardından tespit edilebildiğini söyledi.

“Menfur patlamada 2 dakikalık bir farkla kurtuldum”

Kendisinin de düğünde meydana gelen menfur patlamada 2 dakikalık bir farkla kurtulduğunu belirten Ağabey Anlı, şöyle konuştu:

“Mahallemizde Pervarililerin düğünüydü. Düğünde biraz bekledik. Daha sonra içime bir sıkıntı düştü. Dayanamadım düğünden ayrıldım. Mahallemizde başka bir düğün vardı. Ben o düğüne gittim. Daha biraz ilerlemeden iki dakika bile geçmedi. Bir patlama sesi geldi. Hemen koşup tekrar buraya geldik. Burada kafası kopanlar, farklı şekilde parçalananlar o manzara karşısında ne diyeceğimi bilemiyorum. Vallahi delirmiştim adeta! Kardeşim 3 gün boyunca kayıptı. Hastane hastane dolaştık. Bir türlü bulamadık. Ne yapacağımızı bilemedik.”

“Kardeşimi günler sonra ancak bulabildik”

Kardeşini patlamadan sonra kentteki bütün hastanelerde aradıklarını, ancak bir türlü bulamadıklarını belirten Ağabey Anlı, kardeşinin bulunması için annesinden defalarca DNA testi yapılmasına rağmen kardeşinin cenazesine dün ulaşabildiklerini aktardı.

Ağabey Anlı, “Savcılığa gittik. Hüsam Cuma, adında bir Suriyeli çocuk ölmüş DNA testi yapmışlar. Kardeşim o çıkmış. Fakat annem ‘o benim çocuğum değil’ dedi. Üniversite hastanesinde bir çocuk daha vardı. Annem yoğun bakımda o çocuğu görünce annem ‘bu benim çocuğum’ dedikten sonra kardeşimi bulduk. Annem dün savcılığa gitti. Yapılan DNA testi sonucu kardeşimi günler sonra ancak bulabildik.” dedi.

“Savaştan kaçtık, bir savaş daha yaşadık”

Şırnak’taki çatışmalı ortam ve şiddet olaylarından kaçtıklarını, ancak Gaziantep’teki insanlık dışı olarak nitelediği saldırıya yakalandıklarını ve henüz 8 yaşında olan kardeşini kaybettiğini dile getiren Ağabey Anlı, “Artık bu dünyada bir yerimiz yoktur.” diyerek üzüntüsüne ifade etti.

Anne ve babasının, evlatlarını kaybetmenin acısıyla harap olduklarını söyleyen Anlı, “Annem ve babamın psikolojisi kötü hiç iyi değiller. Babam nerede ise çıldırmış ne diyeceğini bilmiyor. Ben artık bu yapılanlara hiçbir şey diyemiyorum. Bu insanlık dışı bir saldırıdır. Şırnak’tan buraya kaçıp geldik. Savaştan kaçtık. Bir savaş daha yaşadık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Artık bu dünyada bizim bir yerimiz yoktur. Ben böyle düşünüyorum. Artık nereye kaçacağımızı bilemiyoruz. Bizim durumumuz çok kötü. Burada kiradayız. Maddi olarak zaten sıkıntılar içerisindeyiz.” diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir