• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Türkiye-İsrail arasındaki anlaşmaya Akıncılar Derneği`nden tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Tahir Özsoy - Doğruhaber / İSTANBUL

Türkiye`nin 2010 yılında Gazze`ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine saldıran İsrail ile anlaşmasına bir tepki de Akıncılar Derneği`nden geldi. Akıncılar Derneği Başkanı Mehmet Şahin yaptığı basın açıklamasında “Siyonist, işgalci İsrail rejimi ile yapılan hiçbir anlaşmayı kabul etmiyor ve şiddetle reddediyoruz” dedi.

Anlaşma büyük bir hayal kırıklığıdır

Anlaşmanın büyük bir hayal kırıklığına neden olduğunu belirten Şahin, “15 Temmuz Direnişini gerçekleştiren Müslüman halkımız Türkiye üzerinde oynanan tüm oyunların ve hain planların mimarı olarak gördüğü Amerika, Batı ve Siyonist İsrail`e karşı hükümetimizden net açıklama ve yaptırımlar beklerken TBMM`den geçirilen İsrail ile tazminata ilişkin anlaşma metni kamu vicdanında ve Mavi Marmara Şehitlerimizin ailelerinde derin bir hayal kırıklığına sebep olmuştur” ifadelerini kullandı.
Mavi Marmara Şehitlerinin mücadele ve hedefleri yok sayıldı

Bu anlaşma metni ile Mavi Marmara Şehitlerinin mücadele ve hedeflerinin yok sayıldığının altını çizen Şahin, yapılan anlaşma maddelerinin ne anlama geldiğini şöyle yorumladı;

“-İsrail tazminat ödeyecek- Mavi Marmara`nın hedefi Gazze ablukasını kırmak ve Filistinli kardeşlerimize yardım ulaştırmaktı. Bu uğurda bedeller ödendi, canlar verildi. Ödenecek tazminat şehitlerimizin kanlarının bedeli asla değildir. Bu dökülen aziz kanların bir tek bedeli vardır. O da Siyonist rejimin yok olması ve İsrail`siz bir dünyadır.

-Mavi Marmara saldırısının sorumlusu Siyonist yetkililerle ilgili açılan tüm davalar düşürülecek.- Böylece işgalci katiller aklanmış olacak, şehitlerimizin, gazilerimizin hesabı sorulamayacak, sembolik dahi olsa hüküm giymeyecekler.

-Bu anlaşma Ankara ve Kudüs arasında akdedilmiştir şerhi.- Siyonist işgalciler açıkça Türkiye`yi oyuna getirmişler BM`nin dahi kabul etmediği şekilde İsrail`in başkentini Kudüs olarak kabul ettirmişlerdir.”

Anlaşmayı onaylayanları şiddetle kınıyoruz!

Bu yapılan anlaşmanın en hafifinden gaflet ve delalet olduğunu söyleyen Şahin, “Bu anlaşmayı onaylamayan milletvekillerimizi tebrik ediyor, onaylayanları ise şiddetle kınıyoruz. Bizler Akıncılar Hareketi olarak Mavi Marmara şehitlerimizin ve gazilerimizin ihtiramını her türlü çıkar ve değerin üstünde tuttuğumuzu ilan ediyor, Sayın Cumhurbaşkanımızdan tüm Müslümanları hatta ümmeti rencide edecek bu anlaşmayı onaylamamasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir