• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HDP`liler çarşaflı kadınları taziye evinden çıkarmaya çalıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te düğün evine yapılan saldırıların yankıları devam ederken HDP`nin cenazelerin defni ve taziye sırasındaki tavırları dikkat çekerken, HDP`lilerin, saldırıda hayatını kaybeden ailelerin taziyesine katılan çarşaflı kadınları ‘IŞİD`çi` yaftasıyla taziyeden çıkarmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Olay, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin`in, saldırıda hayatını kaybedenlerin taziyelerine katıldığı esnada kadınların şikâyeti üzerine öğrenildi.

Acılı ailelere taziye ziyaretinde bulunduğu esnada Şahin`in yanına gelen bazı kadınlar, HDP`lilerin, saldırıda hayatını kaybedenlerin taziyesine katılan akrabalarından çarşaflı olan kadınlara ‘IŞİD`çi` diyerek taziye evinden dışarı çıkarmaya çalıştıklarını ardından tartışmanın yaşandığını anlattı.

HDP`lilerin yakınlarına yönelik tavırlara tepki gösteren kadınlar, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Bizim de yakınlarımız şehit oldu. Bizden de şehit var. Bazı çarşaflı arkadaşlarımız vardı. Onlara siz ‘IŞİD`lisiniz` dediler. Orada tartışma çıktı.”

Anlatılanlar karşısında şaşıran Şahin ise HDP`nin acıdan beslendiğini belirterek sabırlı olmalarını tavsiye etti. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir