• DOLAR 32.453
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2436.376
  • ...
3 çocuğa mezar olan gölette çalışma yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi’nde açıkta toplanan kanalizasyon suyunun oluşturduğu gölette 3 çocuğun boğulmasına rağmen belediye yetkilerin herhangi bir çalışma yapmaması tepkilere neden oldu.

DBP'li belediyenin seçim dönemlerinde birçok söz verdiğini, fakat hiçbirini yerine getirmediğini savunan mahalle sakinlerinden Adnan Bağış, “3 çocuğun vefat ettiği yere bakın, kanalizasyon suyundan gölet oluşmuş. Çocuklar suyu görmüş ve içine atlamış. 3 çocuk orada vefat etti. Gölet aynı şekilde duruyor.” dedi.

Ortaköy Muhtarı Mücvel Akbacı ise “Artık bu kanalizasyon suyunun kapatılmasını istiyoruz. 3 can gitti, bir daha kimsenin canı yanmasını istemiyoruz. Hem sağlık açısından hem de can güvenliği açısında bu suyunun etrafının kapatılmasını istiyoruz. Tehlike saçıyor. Biran önce gerekli çalışmaları yapmasını istiyoruz.” diye konuştu.  

Mardin'in merkez Artuklu ilçesi Ortaköy Mahallesi’nde 7 Ağustos'ta atık suların oluşturduğu gölete giren Eren (9) ve Yasin Akdemir (7) kardeşler ile Serhat Çapın (8) boğularak hayatlarını kaybetmişlerdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir