• DOLAR 34.204
  • EURO 37.923
  • ALTIN 2926.683
  • ...
"Türkiye'yi bombalı saldırılarla Suriye gibi yapmaya çalışıyorlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ’da 3 kişinin hayatını kaybettiği, 217 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya tepki olarak düzenlenen mitinge katılan halk, duygularını dile getirdiler.

Bombalı saldırılarla Türkiye’nin Suriye gibi yapılmak istendiğini söyleyen halk, saldırıların arkasında dış güçlerin olduğunu belirtti.

Elazığ’da ilk defa böyle bir saldırının meydana geldiğini dile getiren Ahmet Eraldı, “Son dönemde bunlar azdılar ve her yere saldırıyorlar. Elazığ doğunun kalesi olduğu için saldırdılar. Bunları kınıyoruz. Onların bir bombayla buraya gücü yetmez. Terörü lanetliyor, bir daha böyle saldırıların olamamasını istiyoruz. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamayız. Allah bunların belasını versin.” dedi.

Bölgede PKK saldırılarının 40 yıldır devam ettiğini ifade eden İlhami Güzel, şunları söyledi:

“Allah yardımcımız olsun. Doğu ve Güneydoğu’da 40 yıldır PKK terörü devam ediyor. Elazığ çok huzurlu bir yer. Burayı terörle anmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Allah’ın izniyle Elazığ’da bunu yapamayacaklar. Türkiye’nin her yerinde bomba patlatarak Suriye gibi yapmak istiyorlar. Bunu yapan dış güçlerdir. PKK’ye sesleniyorum. Bu memleketin suyunu içip ekmeğini yiyorsunuz, bu memlekette bomba patlatmayın.”

Hamiyet Aydın, bombalı saldırıyı lanetlediğini belirterek, “Çok kötü şeyler. Yazık bu vatanımıza. Bu nasıl bir vicdandır? Allah bu bombaları patlatanları kahretsin. Onlar rezil oldular. Allah’ın izniyle kaybetmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Saldırıların arkasında ABD’nin olduğunu dile getiren Ayten Demir ise “Bu saldırıları kınıyorum. O kadar içim dolmuş bilemezsiniz. Bu saldırıları lanetliyorum. Ülkemiz kalkınınca Amerika bunları devreye sokarak üzerimize geliyor. İnşallah her şeyin üstesinden geleceğiz.” şeklinde konuştu. (M. Hüseyin Temel/Mehmet Bozdaş–İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir