• DOLAR 32.889
  • EURO 35.24
  • ALTIN 2449.8
  • ...
Elazığ'da binlerce kişi PKK saldırılarına karşı yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ’da 3 kişinin hayatını kaybettiği, 217 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya tepki olarak “Tek ses tek yürek, terörü lanetliyoruz” temasıyla düzenlenen mitingde toplanan halk, PKK’nin saldırılarını lanetledi.

HÜDA PAR, AK Parti, Saadet Partisi, MHP ve CHP’nin destek verdiği mitingden önce halk, İzzet Paşa Camisi’nden mitingin düzenlendiği Ahmet Aytar Meydanı’na yürüyüş yaptı.

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte toplanan kalabalık sık sık tekbirler getirerek, “Kahrolsun PKK” ve “Sehpalar kurulsun, idam getirilsin” sloganları attı.

Kalabalık, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yusuf Yüksel ve diğer siyasi parti temsilcilerinin eşliğinde miting alanına geldi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan mitingde toplananlara, siyasi partilerin il başkanları birer konuşma yaptı.

Vali Zorluoğu, yaptığı konuşmada Elazığ halkının, bombalı saldırıları gerçekleştiren PKK’ye destek vermediğini söyledi. Zorluoğlu, “Bu hain terör örgütüne Elazığ prim vermemiştir. Bu hain terör örgütü Elazığ’dan destek görmemiştir. Elazığ bir kültür şehridir. İşte, PKK terör örgütü buradaki kardeşliği hedef almıştır. Bu hassas dönemlerde provokasyonlara karşı uyanık olunuz. Ancak o şekilde bu memleketi teröre karşı muhafaza edebiliriz.” dedi.

Mitingte bir konuşma yapan HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yüksel, söz konusu saldırıların halkın birlik ve beraberliği artırdığını dile getirdi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise şunları söyledi: “Nasıl ki Türkiye'nin birliğini 15 Temmuz'da bükmek isteyenlerin bilekleri kırıldıysa yaptıkları planların altında kaldılarsa Elazığ’ın bileğini bükmek isteyenler de bu yiğit insanların karşısında yok olacaklardır.”

Elazığ’ın, gerçekleştirilen bombalı saldırıyla çok acı bir gün yaşadığını ifade eden AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Saldırılara karşı eğilmeyeceğiz. Elazığ olarak dün çok acı bir gün yaşadık. Elazığ tarihinin çok acı bir günü oldu. Elazığ farklı kültürler, kardeşlik içerisinde yaşamaktadır. Dünkü saldırıda Elazığ asil bir duruş sergiledi. Terör örgütüne karşı mücadeleye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu ise Türkiye ile İsrail yakınlaşmasını eleştirerek, huzurun İsrail’den uzak durmakla geleceğini dile getirdi.

Miting, okunan duanın ardından sona erdi. (M. Hüseyin Temel/Zülfi Dinç/Ebubekir Yavuz–İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir