• DOLAR 32.268
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2401.768
  • ...
Bingöl`de FETÖ kapsamında 115 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, FETÖ`nün darbe girişimine ilişkin kentte yürütülen soruşturmalar hakkında bilgi verdi.

Bu kapsamda Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY`ye yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar 193 kişi hakkında işlem yapıldığını ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Bektaş, bunlardan 115 kişinin tutuklandığını, 24 kişinin halen gözaltında olduğunu, 48 kişi hakkında Adli Kontrol hükümlerinin uygulanarak serbest bırakıldığını söyledi.

Bektaş, “Soruşturmaların iki hat üzerinden yürütüldüğü, birincisi; Söz konusu darbe teşebbüsüne iştirak edenlerle ilgili olup TCK'nun 309 ve devamı maddeleri kapsamında değerlendirildiği, FETÖ/PDY örgütünün; 15/07/2016 tarihindeki eylemleri örgüt üyelerinin aralarındaki birlikteliği, örgüt yapıları, organize oluş biçimleri, üyeler arasındaki hiyerarşik zincir dikkate alındığında TCK'nun 314 maddesinde kapsamında “Silahlı Örgüt” olduğu hususunda tereddüt bulunmadığı. İkinci soruşturmalar ise, söz konusu darbe teşebbüse ile iltisakı belirlenmemiş olmakla birlikte yasa dışı FETÖ/PDY terör örgütü üyelerine yönelik olup TCK'nun 314/2 maddesinde kapsamında yürütülmektedir.” dedi.

Bektaş açıklamasının devamında, “Nitekim FETÖ/PDY'nin 15/07/2016 tarihinde gerçekleştirdiği eylemlerden dolayı pişmanlık duyup, örgütten ayrılma istediğinde olan kamu görevlisi ve vatandaşlar için TCK'nun 221 maddesinde etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde işlem yapılacaktır. Buna göre etkin pişmanlığının uygulanmasında; kendiliğinden örgütten ayrılarak teslim olan fiilen örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suç işleyip işlemediği araştırılmakta ve daha sonra hukuki durumları değerlendirilmektedir. TCK'nun 221 maddesi çerçevesinde pişmanlık duyan vatandaşlarımızın verdikleri bilgilerle pişmanlık duyduklarını göstererek örgüt mensuplarının ortaya çıkarılmalarını ve yakalanmalarını sağlamaları halinde aynı maddenin 3.fıkrası kapsamında haklarında cezaya hüküm olunmayacaktır. Bu şekilde pişmanlık duyan TCK 221 maddesinde faydalanmak isteyen vatandaşlarımız Cumhuriyet Başsavcılığımıza veya kolluk birimlerine müracaat etmeleri halinde yardımcı olunacaktır.” ifadesini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir