• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Gaziantep'te birçok tarihi eser ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in Araban ilçesindeki bir evde yapılan aramada 26 parça tarihi eser ele geçirilirken olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Konu ile ilgili Araban İlçe Emniyet Amirliği tarafından yapılan açıklamada, aramanın Yeşilova Mahallesi Şahinler Caddesi’ndeki bir evde gerçekleştirildiği belirtildi.

Arama sonucunda toplam 26 parça tarihi eser niteliğinde eşya ele geçirildiğinin bildirildiği açıklamada, “Araban İlçe Emniyet Amirliğinde görevli ekipler tarafından ilçe merkezindeki Yeşilova Mahallesi Şahinler Caddesi’ndeki M. Ö.'ye ait evde yapılan aramalarda ele geçirilen eserlerden bir adet 30 santim uzunluğunda sağ eli olmayan mermerden ibaret bayan heykeli, bir adet erkek heykeli, bir adet cama benzeyen, içerisinde erkek ve kadın figürü bulunan kâse, bir adet yeşil renkli yarım gövde erkek heykeli, bir adet 12 santim uzunluğunda borazan olarak değerlendirilen boru parçası, 2 adet üzerinde insan figürü bulunan sarı renkli sikke, 2 adet yüzük, bir adet 2 santim boyunda yeşil renkli su kâsesi, bir adet çıngırak, bir adet yeşil renkli haç sembolü, 14 adet küçük sikke olmak üzere toplam 26 parça tarihi eser niteliğindeki eşya ele geçirilmiştir.” denildi.

Tarihi eserlerin, polisler eşliğinde Gaziantep Müze Müdürlüğüne gönderildiğinin ifade edildiği açıklamada, olayla ilgili bir kişinin gözaltına alınarak hakkında “Turizm tabiatı koruma varlıkları kanununa muhalefet’ suçundan adli tahkikat başlatıldığı kaydedildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir