• DOLAR 32.479
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2441.976
  • ...
Diyarbakır`da havai fişek kullanımı yasaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, havai fişek ile diğer piroteknik maddelerin satışı, bulundurulması ve kullanımının 3 ay boyunca yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada, çeşitli etkinliklerde havai fişek ve diğer piroteknik maddelerin izinsiz ve usule aykırı kullanımı sonucu meydana gelen kazalarda artış yaşandığının gözlemlendiği bildirildi.

Bu maddelerin zamansız ve uygun olmayan yerlerde kullanımının halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürdüğü, korku ve paniğe yol açtığının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bahse konu maddelerin terör örgütlerine müzahir kitleler tarafından yapılan toplantı ve gösterilerde kolluk kuvvetlerine karşı kullanıldığı da tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Belirtilen bu nedenlerle ilimizde genel güvenlik asayiş ve kamu düzenini korumak,  şiddet olaylarının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla 21 Temmuz 2016 gününden itibaren 90 gün süreyle ilan edilen Olağanüstü Hal nedeniyle alınan tedbirler kapsamında ve 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11. maddesinin j bendine istinaden ilimiz sınırlarında havai fişekler ve diğer piroteknik maddelerin satışı, bulundurulması ve kullanımı yasaklanmıştır.  Bu sebeple ilimiz sınırlarında havai fişekler ve diğer piroteknik maddelerin satışını yapan, bulunduran ve kullananların Olağanüstü Hal süresince Olağanüstü Hal Kanununun 25. maddesinin b fıkrasının 1 bendi gereğince cezalandırılmaları hususunda gerekli yasal işlemler kolluk birimlerimizce yapılacaktır.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir