• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Muş'ta mahalleli asfaltlanmayan yolu kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Merkez İstasyon Mahallesi’nde, İstasyon Caddesi ile Anadolu Lisesi Caddesini birbirine bağlayan sokakta ikamet edenler, belediyenim toprak yolu asfaltlamaması üzerine yolu ağaç ve tahtalarla kapattı.

İki caddeyi birbirine bağlayan yolun bir kısmı özel mülkiyet olduğu için belediyenin bir çözüm üretemediğini söyleyen mahalle sakinleri mağdur olduklarını ifade ettiler.

Sokaktan araba geçişleri sırasında toz bulutu oluştuğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Sabiha Çetinbaş, aşırı tozlanmadan dolayı evin pencerelerini açamadıklarını belirterek, “Bu sokaktan araba geçince toz bulutu oluşuyor. Sıcak havalarda evimizin penceresini açamıyoruz. Defalarca temizlik yapıyoruz yine de baş edemiyoruz.  Son çere olarak yolu kapattık. Defalarca belediyeye haber verdik. Kimse gelip inceleme bile yapmadı. Yolun bir kısmı özel mülkiyet olduğu için yapamadıklarını söylüyorlar. Eğer belediye yollarımızı da yapamayacaksa biz böyle belediye istemiyoruz. Çocuklarımız tozdan dolayı sürekli hasta oluyorlar. Mağduriyetimiz giderilsin.” dedi.

Belediyenin sadece işlek caddelere hizmet götürdüğünü, şehrin arka sokaklarının kaderine terk edildiğini ifade eden mahalle esnafından Mehmet Dursun, “Belediye sadece işlek olan caddelere hizmet götürüyor. Arka sokaklarımız kaderine terk edilmiş durumda. Biz gıda maddeleri satıyoruz. Biz de temizlik çok önemlidir. Bir arabanın buradan geçmesiyle dükkân tozla doluyor, bu da satışları kötü etkiliyor. Her gün belediyeyi arıyoruz, yola asfalt dökülmeyecekse en azından itfaiye su döksün ki toz kalkmasın. Ama taleplerimiz karşılıksız kalıyor.” şeklinde konuştu.

Sokaktan geçen araçlar yolun kapalı olduğunu fark edince geri dönmek zorunda kaldı. Yolun kapalı olduğunu fark edip aracıyla geri dönen Şahin Yıldız, “Ben de bu mahallenin sakiniyim. Arabamla buradan her geçişimde toz bulutu oluşuyor. Mahalleliye mahcup oluyorum. Arkadaşlar yolu kapatmışlar. Geri dönmek zorunda kaldım. Bende destek veriyorum. Yolumu uzatırım, yeter ki mahallelinin mağduriyeti giderilsin.” dedi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir