• DOLAR 32.459
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2437.049
  • ...
Gaziantep'te PKK ve PDY  operasyonu: 18 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, FETÖ/PDY ile PKK’nin gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen eş zamanlı baskında 18 kişinin tutuklandığı belirtildi. Operasyonda 3 av tüfeği ele geçirilirken, Fethullan Gülen’e ait çok sayıda kitaplar da bulunduğu belirtildi. .

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, PKK’ye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının,  sosyal medya üzerinden 14 Ağustos 2016 tarihinde Türkiye genelinde kaos ortamı oluşturmak için paylaşımlarda bulundukları anlaşılmıştır. PKK/KCK terör örgütünün ise silahlı eylemlere başlamasının yıldönümü olan 15 Ağustos tarihi münasebetiyle ülke genelindeki bombalı, silahlı saldırı şeklinde toplumda infial oluşturacak eylemlerin düzenlenmesi yönünde talimat verildiği yönünde alınan  bilgiler doğrultusunda örgüt mensuplarının faaliyetlerinin engellenmesine yönelik sürdürülen çalışmalarda, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde hareket ettiği tespit edilen şahıslar yakalanmıştır.”

PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması üyesi 18 kişinin gözaltına alındığının belirtildiği açıklamanın devamında da, operasyonlarda 3 av tüfeği, 2 şarjör, 34 av tüfeği fişeği, FETÖ/PDY ‘ye ait toplatma kararı bulunan örgütsel içerikli kitap ile çok sayıda PKK içerikli kitap, fotoğraf, pankart, bez parçaları örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildiği belirtildi.

3 IŞİD’li tutuklandı

Öte yandan, Gaziantep'te görevi başındaki polisi başından vurarak katleden IŞİD mensubuna silah ve el bombası temin ettiği gerekçesiyle 3 kişi tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 13 Temmuz'da Üçoklar Mahallesi'nde devriye görevi yapan polis memuru Hüseyin Gümüş'ü, görevi başında  katleden ve aynı gün Hatay'da yakalanan IŞİD mensubu H.Ç'ye (17), silah ve el bombası temin ettiği tespit edilen doktor kod adlı M.F.A. , M.Ş.A. ile Y.Y.’nin yakalandığı belirtilerek, şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, çok sayıda dijital doküman ele geçirildiği, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde işlemleri tamamlanan 3 şüphelinin adliyeye sevk edildiği ve çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandığı ifade edildi.   (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir